Els Hostalets de Pierola combat la soledat amb les noves tecnologies

2003

L’Oficina de la Gent Gran dels Hostalets de Pierola impulsa un projecte pioner en l’entorn rural per combatre la soledat no desitjada que fa ús de les TIC com a eina facilitadora per a la comunicació i les relacions personals.

Al llarg de l’any que ve es durà a terme una prova pilot amb deu persones que viuen en situació de soledat, és a dir, passen moltes hores del dia soles, o bé que, a causa d’on viuen tenen dificultats per accedir als serveis i activitats de l’oficina.

A aquests usuaris se’ls cedirà una tauleta electrònica amb una aplicació ja instal·lada des de la qual es podran posar en contacte amb diferents persones del seu cercle de confiança. Aquesta aplicació està especialment dissenyada perquè la puguin utilitzar persones que no tenen coneixement en noves tecnologies, i no requereix haver d’escriure amb un teclat, ja que tot funciona per videoconferència.

L’aplicació, a més de facilitar la comunicació amb altres, permet també mirar i compartir fotografies,  portar una agenda de les seves activitats diàries i mantenir una comunicació amb els professionals de l’Oficina. El disseny és especialment clar i fàcilment entenedor per a persones que no estan gens avesades a utilitzar aparells electrònics. Donades les característiques dels futurs usuaris, se’ls oferirà la formació i l’assessorament que necessitin amb l’ajut d’unes tauletes de mostra.

El projecte estarà conduït per professionals de l’Oficina Municipal de la Gent Gran de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola i l’empresa Adaptivecity. CaixaBank també dóna suport al projecte i ha finançat l’adquisició de les tauletes. 

Teniu més informació sobre l’aplicació i el seu funcionament aquí.

Comparteix