Els Hostalets de Pierola esdevé un referent turístic amb les P@leorutes

2386

El diumenge 6 de març al matí, Els Hostalets de Pierola va fer un pas més endavant per entendre la història de la humanitat amb la inauguració de les P@leo_rutes. Un acte on els veïns dels municipi van poder escollir entre una de les tres rutes programades que, gràcies a la tecnologia, permet situar-se en el mateix entorn fa 12 milions d’anys.

L’acte inaugural, presentat per la regidora Marta Casas, va tenir lloc al Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP).  Les nombroses autoritats assistents no es van voler perdre aquesta primera ocasió per donar suport al projecte. Entre els representants de les institucions cal remarcar la presència del director general de negoci d’Eurocat, Miquel Rey, les diputades al Parlament de Catalunya, Alba Vergès i Maria Senserrich, el vicepresident primer i tercer del Consell Comarcal , David Alquezar i Xavier Pérez, el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada, Marc Castells, la subdirectora general del Patrimoni arquitectònic, arqueològic i paleontològic de la Generalitat de Catalunya, Elsa Ibars, qui es va encarregar de destapar la senyera que inaugurava les P@leorutes. Cal destacar també l’assistència de regidors del consistori hostaletenc i també de pobles del voltant. Un fet que l’alcalde, Daniel Vendrell, va voler agrair en el seu discurs i on va posar de relleu la gran tasca feta pels professionals que treballen durament en el projecte del CRIP.

Inauguració Paleorutes IIEl nombrós públic participant en aquesta primera experiència va poder escollir una de les tres P@leorutes i endinsar-se en l’època del Miocè. Els tres personatges de les P@leo_rutes, el paleontòleg Màrius, la biòloga Gaia i el geògraf Roc, treatralitzats per tres actors, van acompanyar els visitants en cadascuna de les rutes dinamitzant i explicant la importància de la paleontologia als Hostalets de Pierola i compartint l’origen dels jaciments descoberts en aquest territori.

El desenvolupament de les rutes va servir per posar a prova l’aplicació i el seu funcionament amb grups nombrosos. Tot i que la valoració general del públic assistent va ser molt positiva, es van detectar alguns aspectes que seran millorats en les actualitzacions de l’aplicació.

Tot i que les P@leo_rutes es poden fer en qualsevol moment i de manera totalment lliure, aviat apareixeran nous productes turístics com el P@leo_CapdeSetmana, on es combinarà l’estada a l’alberg de Can Roviralta amb activitats de caràcter paleontològic i les mateixes P@leo_rutes. Un nou concepte de turisme familiar que se centrarà en què els visitants als Hostalets de Pierola gaudeixin de l’experiència paleontològica i esdevinguin paleontòlegs.

Les millors imatges, aquí.

Més informació al respecte de les P@leo_rutes, el CRIP i els Hostalets de Pierola podeu consultar la següent documentació:

Comparteix