En marxa el programa d’identificació genètica dels animals de companyia

1266

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola posa en marxa un programa d’identificació genètica dels animals de companyia que permeti la seva identificació i la lluita contra l’incivisme.

El passat dimarts, 13 de desembre, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola va presentar el programa d’identificació genètica dels animals de companyia, que incorpora una base de dades de l’ADN dels animals censats al municipi.

El programa presenta, com a novetat, l’obligatorietat de fer una anàlisi d’ADN i la seva identificació amb un placa amb codi QR i permet actualitzar la normativa d’ús dels espais públics i control de les defecacions dels gossos. Alhora, és un avantatge per a la localització de l’animal en cas de pèrdua i per evitar-ne l’abandonament o el maltractament.

Tal i com ja es va anunciar als veïns hostaletencs durant el mes de novembre, els agents de la guàrdia municipal han estat informant els veïns sobre l’obligatorietat de complir l’ordenança reguladora de la tinença d’animals de companyia dels Hostalets de PierolaAquest període informatiu finalitzarà el 31 de desembre de 2016. A partir de l’1 de gener de 2017, els propietaris que tinguin els animals de companyia en vies i espais públics hauran de complir allò que estipula la normativa. L’incompliment comportarà les sancions econòmiques establertes en la mateixa ordenança.

 Com funciona el programa d’identificació genètica?

  1. Els propietaris de tots els animals degudament censats i portadors del microxip abans del 31 de desembrecanid_vetgenomics_cat de 2016 podran sol·licitar l’anàlisi d’ADN de manera gratuïta. Només serà necessari demanar-ho a “Hostalets Veterinària”. L’Ajuntament avisarà els propietaris sobre la data en què es podrà efectuar la prova.
  2. A partir de l’1 de gener els propietaris d’animals no censats i sense microxip seran sancionats i es requerirà que efectuïn l’anàlisi d’ADN que, en aquest cas, hauran d’abonar particularment.
  3. L’extracció gratuïta de la mostra de sang per efectuar l’anàlisi d’ADN es podrà efectuar entre l’1 de gener i el 31 de març a “Hostalets Veterinària” situada al carrer Major, 69.

 Com es detecten els propietaris incívics?

  1. Es recullen les mostres (en presència de la guàrdia municipal) de les femtes deixades a la via pública.
  2. Es transporten les mostres i s’analitzen en el laboratori de referència.
  3. Es compara el perfil genètic de la femta amb la base de dades i s’identifica l’animal i el propietari.
  4. El propietari rep la sanció corresponent.

Infografia sobre les passes a donar per censar l’animal de companyia i fer l’anàlisi genètic:

pases-del-programa

 

Comparteix