Celebrada la Festa de la Inclusió

221

L’àrea d’Acció social de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola organitza la tercera Festa de la Inclusió amb la participació d’entitats i associacions de diversos àmbits. Fira d’entitats, tallers, dinar popular amb tiquets, espectacle musical, dues projeccions de vídeo i un col·loqui final.

La 3a Festa de la Inclusió celebrada el dissabte 4 de maig entre les 10.00 i les 19.00 hores a l’entorn de la plaça Dr. Conde, el parc de Cal Ponsa i l’auditori Cal Figueres en una jornada dedicada a les persones amb diversitat funcional va ser un èxit. El bon temps i la gran participació van ser la tònica en una edició on van destacar els tallers, el dinar on es van vendre tots els tiquets disponibles (prop d’un centenar), el concert amb contingut exclusiu del pròxim disc del músic pierenc Joan Cases, la projecció de vídeos i la xerrada de l’esportista anoienc Pol Makuri.

La programació de la 3a Festa de la Inclusió va ser la següent:
09.45 Benvinguda amb repartiment d’obsequis (Placeta)
10.00 a 13.00 Fira d’entitats i inici de tallers (Carrer Isidre Vallès)
10.30 a 12.00 Musicoteràpia (Escola de música, CEM Cal Maristany)
11.00 a 13.00 Farcell de jocs tradicionals de fusta (Parc de Cal Ponsa)
11.00 a 13.00 Mural de l’autoestima organitzat per Esplai Pífies i Fem Poble (Carrer Isidre Vallès)
12.00 a 13.00 Teràpia amb gossos a càrrec de Boskan (Parc de Cal Ponsa)
Matí i tarda: Taller de tambors organitzat per la Colla Infantil dels Diables de Piera (Carrer Isidre Vallès)
13.30: Dinar popular a càrrec de l’Associació Ovelles Negres (darrere Torre Sr. Enric)
Preu 9€: inclou pica-pica, amanida, macarrons, beguda i gelat. En total es van vendre 83 tiquets i els beneficis de la recaptació del dinar es destinaran a entitats que treballen la inclusió.
15.00: Espectacle musical amb el Cases (darrere Torre Sr. Enric)
17.30: Projecció vídeo ‘Caminem plegats, cadascú al seu pas‘ realitzat per l’alumnat de secundària de l’IE Renaixença. (Auditori Cal Figueres)
18.00: Projecció del documental ‘Pol Makuri, per què no?‘ i posterior col·loqui del mateix Pol Makuri. (Auditori Cal Figueres)

Paral·lelament a aquestes activitats, l’edició d’enguany s’amplia amb dues xerrades d’àmbit intern a l’Institit Escola Renaixença:

  • ‘Com va a comprar una persona amb dèficit visual?’ a càrrec de Daniel Gómez, psicòleg sanitari amb dèficit visual dirigit a l’alumnat de 3r de primària de l’Institut-Escola Renaixença, el dilluns 6 de maig.
  • ‘Xerrada relacionada amb el llenguatge de signes’ a càrrec de Roser Vilà, professora especialitzada de l’Institut Escola Renaixença dirigit a l’alumnat de 4t de primària, programada el dijous 9 de maig.

En aquesta edició, organitzada des de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, hi han participat activament les entitats locals Esplai Pífies, Associació Ovelles Negres, Fem poble, l’IE Renaixença, l’agrupació de famílies amb infants i joves amb diversitat funcional ‘Diverslets’ i els comerços dels Hostalets de Pierola. En l’àmbit comarcal hi van participar Dispiera, l’Associació de Famílies d’Àuria, Anoia Down, la Colla Infantil dels Diables de Piera i el Club Excursionista Anoia de Masquefa.

Documentació relacionada:
Imatges de la jornada
Vídeo resum de la jornada
Vídeo Pol Makuri, per què no?
Vídeo Luís Miranda

Comparteix