Celebrada la 4a Festa de la Inclusió dels Hostalets de Pierola prevista per dissabte 24 de maig amb una jornada plena d’activitats per a totes les edats. Una jornada que va incloure tallers inclusius, jocs tradicionals, contacontes i espais de sensibilització van omplir diversos punts del municipi. Una festa per visibilitzar la diversitat i fomentar la convivència.
Els Hostalets de Pierola va celebrar, el dissabte 24 de maig, la 4a edició de la Festa de la Inclusió, una jornada que es va consolidar com un esdeveniment de referència per promoure la diversitat, la convivència i la participació activa de la comunitat.
La festa va oferir més de quatre hores d’activitats lúdiques, inclusives i accessibles, adreçades a persones de totes les edats. Tallers de musicoteràpia, dansateràpia i percussió inclusiva, contacontes, jocs tradicionals de fusta —a càrrec de Fefé i Companyia— i una xocolatada popular van omplir diversos espais del municipi amb un ambient de celebració i sensibilització.
Una de les novetats destacades d’aquesta edició va ser la presència de l’autora Roser Romà, que va presentar el conte infantil Algú com jo, centrat en la hiperplàsia suprarenal congènita, una malaltia genètica minoritària infantil. L’objectiu va ser sensibilitzar sobre aquesta condició, fomentar la recerca i millorar la comunicació entre famílies, pacients i professionals mèdics. L’espai es va complementar amb carpes d’associacions com Anoia Down, Dispiera, Àuria, Diverslets, Afauria i Fem Poble, entre d’altres.
Com a activitat prèvia a la festa, l’Institut Escola Renaixença va dur a terme, el dimarts 13 de maig, tallers de sensibilització adreçats a l’alumnat de 1r i 2n de primària. Les sessions, a càrrec de la psicopedagoga Marta Lucena, van incloure dinàmiques per treballar la diversitat i la inclusió dels infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), amb l’objectiu de fomentar la comprensió i millorar la convivència a les aules.
A més, durant les setmanes prèvies i posteriors a la festa, l’alumnat de l’ESO va visionar el documental Without Oxygen (Sense oxigen), del director palestí Ramzi Maqdisi. La projecció va acostar a l’alumnat la realitat d’un grup de nens i adolescents amb discapacitat de Gaza i Cisjordània, que, tot i les dificultats, van mostrar una gran noblesa, valentia i determinació. Amb una mirada realista i plena d’esperança, el documental va reivindicar la identitat d’aquests joves més enllà de la discapacitat, qüestionant les percepcions socials i reafirmant la seva inclusió com a part activa de la societat.
L’esdeveniment està impulsat per l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, amb el suport de la Diputació de Barcelona i diverses entitats locals i supracomarcals. La jornada va tenir com a objectiu visibilitzar la diversitat i trencar barreres mitjançant activitats lúdiques, participatives i educatives obertes a tothom.
Documentació relacionada:
Recull d’imatges Flickr
Publicació audiovisual a Instagram