Inici del curs de l’Escola amb el CRIP

993

Des del curs 2016-2017, l’Escola Renaixença dels Hostalets de Pierola s’implica en la iniciativa de posar en valor i divulgar la riquesa paleontològica del nostre municipi. Una de les accions que es fan des de llavors és la d’identificar cada classe amb el nom d’una resta fòssil recuperada en les excavacions registrades al jaciment de Can Mata.

Enguany, novament a l’inici de curs, es fa una proposta conjunta entre l’Escola Renaixença i el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP). Això fa que, per exemple, la classe de P5 A sigui la del Pierolapithecus catalaunicus (conegut com a Pau), la de P5 B la de la Pliobates cataloniae (coneguda com a Laia) o la de 2n A la de l’Anoiapithecus brevirostris (conegut com a Lluc).

L’acció d’aquest curs, però, vol implicar també l’àmbit familiar dels alumnes, per això, el primer contacte amb el nom de la seva classe es farà en una visita programada aquest cap de setmana (14 i 15 de setembre) i el vinent (21 i 22 de setembre) a l’exposició del CRIP.

Cada infant rebrà una invitació on s’indica el dia i l’hora que té programada la visita al CRIP, que es farà juntament amb els altres companys i companyes de classe acompanyants d’un familiar.

Les visites tenen una durada prevista d’uns 20 minuts i se centrarà en esbrinar el màxim de dades i informació de l’animal que va viure fa uns 12 milions d’anys (durant el Miocè) i que identifica la seva classe.

En finalitzar cada sessió de matí i tarda s’ofereix la possibilitat de fer un taller de petjades (aquesta activitat sí és de pagament, 5€ per participant).

També cal tenir present que l’exposició del CRIP es pot visitar tots els caps de setmana: dissabte (10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00) i diumenge (10.00 a 14.00). L’entrada és lliure. A més, també s’ofereix la possibilitat de fer visita comentada a les 12.00 i 17.00 (preu 4€, menors de 6 anys gratuïta) i Taller de petjades a les 11.00, 13.00 i 18.30 (preu 5€ per participant).

 

Comparteix