Jocs sense pantalles

69

Des de l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola s’ofereix una desena de jornades per divertir-se amb una gran varietat de jocs per a totes les edats. La proposta, lliure de pantalles, tindrà lloc els dijous a la tarda a la zona de pícnic de la piscina municipal i estarà dinamitzada per la tallerista i facilitadora, Laia Forcadell. Per participar-hi no cal reserva prèvia. 

Es tracta d’un taller on conèixer i redescobrir diferents jocs que ofereixen alternatives d’entreteniment allunyades de les pantalles. Hi haurà amb una àmplia varietat de jocs per a totes les edats i treballs manuals per fomentar la creativitat i descobrir noves formes de diversió. Està pensat per jugar en família amb un adult que es responsabilitzi dels menors. L’espai habilitat es troba a la zona de pícnic, al costat de la piscina municipal, i no és necessari pagar entrada per accedir-hi.

Tipus de jocs disponibles

  • Lliures: Jocs de peces de fusta, joc de peces de fruites i verdures i molts més que permeten que els nens explorin la seva imaginació i creativitat.
  • Sensorials: Jocs visuals i altres activitats que estimulen els sentits dels nens.
  • De moviment: Activitats com saltar a la corda que fomenten l’activitat física i la coordinació.
  • Manipulatius: Treballs manuals, jocs d’enfilar i altres activitats que desenvolupen la destresa manual i la paciència.
  • Verbals: Jocs de fer paraules, embarbussaments, jocs d’enginy i molt més que ajuden a desenvolupar el llenguatge i la lògica.
  • Cognitius: Jocs de buscar objectes, jocs de memòria, de relacions i altres que estimulen la ment i la concentració.
  • D’interacció social: Jocs de falda, jocs de regles i altres activitats que promouen la socialització i la cooperació.

Des de l’organització es convida a tothom a venir i descobrir nous camins per passar-ho bé mentre aprenem i creixem plegats. El calendari previst per seguir el taller des de la zona de pícnic de la piscina municipal és el següent:

Els dijous de 18.00 a 19.30 de juny (20 i 27), juliol (4, 11, 18 i 25) i agost (1, 8, 22 i 29).

En tots els casos s’hi podrà participar individualment, en parella o en grup, oferint així múltiples maneres de gaudir i aprendre. I és que els jocs no només contribueixen al desenvolupament integral dels infants, sinó que també ajuden a socialitzar i a crear xarxes entre les persones.

Comparteix