Jordi Parcerisas Valls (Junts)

CURRÍCULUM

Nascut als Hostalets de Pierola el 26 de març de 1993.

Per la banda paterna descendeixo d’una família de viticultors, els Parcerisas, que viuen al poble des de mitjans s. XIX. Pel cantó matern, els Valls tenim arrels hostaletenques des del s. XIV. El meu besavi, Jaume Valls Sagristà, va ser alcalde republicà dels Hostalets de Pierola (per la Lliga Catalana) durant la dècada de 1930.

El 2007, juntament amb un grup de joves amics, vem fundar l’ARC Juvenil, entitat creada per dinamitzar l’oferta juvenil local. La meva és la quarta generació de la família com a socis del Casal Català, entitat de la qual el meu besavi en va ser cofundador. He participat i col·laborat, i ho continuo fent, en diverses associacions i iniciatives locals.

Vaig estudiar a l’Escola Renaixença dels Hostalets de Pierola, i l’ESO i el batxillerat a l’Institut Guinovarda de Piera, tots ells centres educatius públics.
El 2011 vaig començar els estudis del doble grau de Dret i Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat de Barcelona. A partir del curs 2012-13 vaig substituir els estudis d’ADE pels de Ciències Polítiques i de l’Administració. El 2017 vaig presentar el treball final de grau de Dret que va rebre la màxima qualificació per l’anàlisi jurídica amb menció en dret successori, dret civil català i història del Dret, essent nominat per a la publicació de l’anuari de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.

A nivell professional començo a treballar al despatx Rebés&Ferrer Advocats, un bufet multidisciplinari de Barcelona, en les àrees de dret processal, administratiu, civil i mercantil. El 2017 vaig passar a col·laborar amb el despatx de Barcelona Novacelona Advocats, responsabilitzant-me durant un breu període de l’oficina de Manresa. El 2018 vaig ser nomenat assessor legal de la companyia Hot Spot Builders SL, una mercantil dedicada a la creació d’empreses i al llançament de projectes empresarials innovadors. A partir del 2019 vaig començar a col·laborar amb el despatx Alonso-Cuevillas Advocats i Consultors, de Barcelona, com a professional per compte propi.

A banda de la meva activitat jurídica particular, des del 2019 tinc un compormís públic amb la ciutadania hostaletenca i anoienca a raó d’encapçalar la formació de Junts pels Hostalets. Entre el juny de 2019 i fins al juny del 2023, he prestat el servei públic al meu municipi com a primer tinent alcalde i regidor d’Urbanisme, Obres i Serveis de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, com a representant de Junts pels Hostalets; i a la meva comarca com a Conseller d’Obres, Camins Rurals i Prevenció d’Incendis del Consell Comarcal de l’Anoia, per la coalició Junts.

A les eleccions municipals del maig del 2023, la candidatura que tornava a encapçalar, Junts pels Hostalets-Compromís Municipal (CM), va guanyar els comicis als Hostalets de Pierola, essent la formació que va aconseguir més suport popular. No obstant això, un pacte alternatiu ens va portar a encapçalar l’oposició.

Fruit d’aquests resultats electorals, i gràcies a un acord amb la Candidatura de Progrés (CP), des del 31 de juliol de 2023, vaig ser proposat i tinc l’honor de ser el President del Consell Comarcal de l’Anoia.

Òrgans en els que participa (J.P.)

Comissions
Participa en la Comissió de Viabilitat Econòmica

Declaració de béns
DB_Jordi_Parcerisas

Retribucions
La retribució anual dels regidors de l’oposició es calcula segons la participació en les comissions (225€) i els plens (225€). Si de mitjana se’n convoquen una de cada al mes, l’import seria de 5.400€ anuals.

En espècies 2023: Lot Nadal (30€) – Sopar de Nadal (45€)