La identificació genètica permet fer dues sancions

1173

A mitjans de gener es va dur a terme una sèrie de recollides de mostres de defecacions d’animals a la via pública i, en dos casos, es va poder identificar els seus propietaris i sancionar-los.

Les campanyes de recollides de mostres s’efectuen de manera periòdica pels carrers, tant del nucli com de les urbanitzacions. Cal recordar que les sancions poden ascendir fins als 100€.

El control dels animals de companyia no només es té en compte en l’àmbit de les femtes, sinó també des del punt de vista de la tinença i la conducció dels mateixos. En total, l’any passat, es van haver de fer 12 sancions, 4 d’elles sobre femtes.

Com funciona la identificació mitjançant ADN?

El programa, mitjançant una recollida de mostres i anàlisi posterior d’ADN de les defecacions, permet la identificació de l’animal i del seu propietari. Aquest sistema, que funciona amb un codi QR en relació a cada animal, a més de sancionar les femtes deixades a la via pública, també permet la localització de l’animal en cas de pèrdua i facilita la localització dels propietaris en cas d’abandonament o maltractament.

Com es detecten els propietaris incívics?

  1. Es recullen les mostres (en presència de la guàrdia municipal) de les femtes deixades a la via pública.
  2. Es transporten les mostres i s’analitzen en el laboratori de referència.
  3. Es compara el perfil genètic de la femta amb la base de dades i s’identifica l’animal i el propietari.
  4. El propietari rep la sanció corresponent.
Comparteix