La Laia, top 10 de noves espècies de ‘Science’

1593

‘Pliobates cataloniae’ (Laia), la nova espècie d’hominoïdeu descoberta als Hostalets de Pierola, ha estat inclosa dins de la llista de les 10 espècies més rellevants d’entre les més de 18.000 que es van descriure durant el 2015.

La prestigiosa revista ‘Science’ ha col·locat a l’hostaletenca “Laia”, el primat descobert al jaciment de Can Mata, com una de les deu espècies més rellevants descobertes el 2015. Laia va viure fa uns 11,6 milions d’anys i pesava de 4 a 5 quilograms. El College of Environmental Science and Foresty de la universitat estatal de Nova York publica anualment aquesta llista que enguany també inclou la nova espècie d’humà ‘Homo naledi’, una tortuga gegant de Galàpagos o una planta carnívora del Brasil, entre d’altres noves espècies. L’objectiu d’aquest rànquing és cridar l’atenció sobre les noves espècies que es descriuen cada any, però també advertir sobre l’elevada taxa d’extinció i la pèrdua de biodiversitat que s’ha produït al planeta els darrers 50 anys.

 La llista es publica des del 2008 i es dóna a conèixer mundialment el dia 23 de maig per commemorar l’aniversari del naixement de Carl Linnaeus, botànic suec del segle XIX i que és considerat el pare de la taxonomia moderna. Un comitè de taxònoms és el responsable d’elaborar la llista, escollint 10 espècies de les més de 18.000 que es van descriure l’any 2015. La relació inclou tant espècies actuals com extintes i l’objectiu és cridar l’atenció sobre les noves espècies que es descriuen cada any, però també advertir sobre l’elevada taxa d’extinció i la pèrdua de biodiversitat que s’ha produït al planeta els darrers 50 anys.
Comparteix