L’eruga processionària: consells davant la plaga.

3786

Degut a l’hivern més càlid que estem vivint enguany, la pressió de l’eruga processionària del pi és molt alta i s’ha arribat a un punt crític.

A les zones públiques, com per exemple el parc de cal Ponsa, zona de centres educatius, les zones esportives de Serra Alta i can Fosalba, can Roviralta o la Ronda de Ponent, s’ha efectuat el tractament recomanat.

En l’àmbit particular es recomana efectuar tractaments que controlin i evitin la plaga. El principal (imprescindible) es fa a la tardor. Però com aquest any la pressió és més alta, convé efectuar un tractament específic durant el mes de febrer. Recordeu que aquesta actuació s’ha de fer per persones o empreses amb autorització i els coneixements corresponents. Més informació del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya prement aquí.

Una altra forma de controlar la plaga d’erugues és fomentar i protegir els ocells insectívors, grans depredadors de les erugues. En el següent enllaç trobareu informació al respecte.

 

Comparteix