A les acaballes del setembre, un any més, el Camí Ramader de Marina torna a fer parada als Hostalets de Pierola amb una nova visita dels ramats de pastura que segueixen la ruta des del Pirineu oriental fins al litoral del Penedès i el Garraf. El tast de formatges i vins i un taller d’elaboració de gelats protagonitzen la programació d’aquesta edició.
Amb motiu del pas i estada del ramat el dissabte 27 de setembre als Hostalets de Pierola des de l’àrea de Turisme i la de Medi Ambient han proposat diverses activitats i propostes per a tota la família. La iniciativa posa en valor la transhumància, el món pastorívol i els camins ramaders, fomentant la protecció i preservació cultural i ambiental del territori, a més de ser una activitat que afavoreix la promoció turística i la sostenibilitat del nostre entorn.
La programació d’actes prevista ha estat la següent:
Dissabte 27 de setembre
16.00 Arribada del ramat pel carrer Major
19.00 Demostració i tast de formatges i vins al Casal de la Gent Gran.
21.30 Música en directe amb servei de beguda i entrepans, a càrrec de Teca i Festa.
Diumenge 28 de setembre
09.00 Munyida al tancat del Serralet. Tot seguit, Pastura Popular
12.00 Taller d’elaboració de gelats artesans, al Casal de la Gent Gran
Dilluns 29 de setembre
09.30 Marxa del ramat cap a Cabrera d’Anoia
Podeu veure’n imatges a través d’aquest enllaç.