Parada de la marxa nòrdica als Hostalets

736

Amb la caminada del 20 de març als Hostalets de Pierola acabava la part dels municipis implicats en el cicle de caminades de marxa nòrdica per a la gent gran que organitza l’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona amb el grup format juntament amb Santpedor, Vilafranca del Penedes i la Roca del Vallès.

A manca de la passejada final a les Franqueses del Vallès, el 8 de maig, amb la participació de bona part dels municipis de la província, l’edició de les caminades en marxa nòrdica de la gent gran han passat per Santpedor (16 de novembre), Vilafranca del Penedès (17 de gener), la Roca del Vallès (21 de febrer) i, finalment, el 20 de març al nostre municipi.

Un intercanvi cultural i de paisatge que, a banda de fer caminades saludables, ha servit per descobrir alguns aspectes com que l’origen del timbaler del Bruc té molt a veure amb Santpedor, a Vilafranca es va descobrir l’ermita de Sant Pau amb la peculiaritat d’estar foradada a la pedra o el Centre Penitenciari Quatre Camins de la Roca del Vallès.

Pel que fa a la visita al nostre poble, enguany les explicacions van a anar a càrrec de la periodista, escriptora local i membre de la cooperativa ‘La Beneta‘, Marta Valls Ribas, qui va aprofitar les diferents parades de reagrupament per parlar del cultiu, els efectes climatològics, referències històriques sobre el nom dels Hostalets i molts altres aspectes que van ser seguits amb interès. Prèviament, l’alcalde, Gerard Parcerisas, va tenir unes paraules de benvinguda on va posar de manifest característiques comunes dels municipis que, aquest any, han format grup. I també a Can Peret de la Serra, un dels punts amb les millors vistes de de Montserrat, va oferir informació de les diferents formes i detalls que ofereix la muntanya des del nostre terme.

Destacar per altra banda que, en la recepció prèvia a la caminada, el grup de Pastorets de l’Agrupació de Balls Populars dels Hostalets de Pierola va oferir servei de bar, molt ben valorat pels assistents, els fons recaptats del qual serviran per a la sortida internacional que l’entitat local té prevista per l’estiu.

Després de la caminada i els exercicis de recuperació va tenir lloc el dinar sota la carpa de la pista poliesportiva on cadascú es portava el menjar de casa. Després de l’àpat va ser quan l’hostaletenca Anna Valls, de l’Escola de Ball, va oferir una sessió per acabar de cremar l’energia i, el tinent d’alcalde, Daniel Vendrell va posar el punt final a la trobada amb unes paraules d’agraïment i de comiat.

Informació relacionada:
Recull fotogràfic caminada als Hostalets (20 de març 2024)
Presentació Marxa Nòrdica 2023-24.pptx

Comparteix