Divulgació sobre la menstruació

756

Inscripcions obertes per al cicle formatiu de tres jornades que comencen aquest divendres 18 de febrer a la Torre del Sr. Enric amb l’objectiu de facilitar tota la informació sobre la menstruació, la copa menstrual i trencar els tabús existents en aquest sentit. Per apuntar-s’hi només cal enviar un e-mail amb el nom i un telèfon de contacte.

Des de la regidoria d’Acció social s’impulsa una campanya per conscienciar sobre la importància de l’educació menstrual que tindrà lloc els Els divendres 18 de febrer, 4 de març i 18 març a les 18.00 a la Torre del Sr. Enric. Per inscriure-s’hi cal enviar un e-mail indicant el nom i un telèfon de contacte.

Si parlem d’educació menstrual, segurament, el primer en què pensem és en la menstruació i en quins productes utilitzar per gestionar-la. Però realment l’educació menstrual va molt més enllà d’allò que solen explicar-nos.

Amb la primera menstruació (la menàrquia) els cossos menstruants deixen de ser lineals per ser cíclics. Al llarg dels següents quaranta anys de fertilitat, aproximadament, el cos anirà experimentat diferents canvis físics, psíquics, emocionals, intel·lectuals, espirituals, etc.  Probablement, el que més et devien explicar amb l’arribada de la menàrquia és com posar-te una compresa o diversos mites i estigmes sobre la menstruació (que és dolorosa, que fa pudor, que «et converteix en dona», etc).

I tota la resta què? En aquestes sessions es donaran resposta a les següents qüestions:

  • Què passa al cos quan menstrues i què és la menstruació.
  • Com tornar a descobrir les fases del cicle menstrual i com identificar-les en la teva pròpia pell.
  • Reflexionar sobre diversos mites i triar quina informació ens és útil.
  • Entendre per què la menstruació encara és un tabú.
  • Conèixer productes menstruals sostenibles, aprendre com utilitzar-los i les seves característiques.
  • Rebre una copa menstrual – un producte menstrual reutilitzable, còmode, higiènic i sostenible – de forma gratuïta.

L’educació menstrual és imprescindible per conèixer el propi cos i els seus canvis, tant físics com emocionals. És necessària per normalitzar aquest procés fisiològic que encara és un tabú. A conseqüència d’aquest tabú menstrual, moltes nenes reben la menàrquia amb desinformació, manca d’acompanyament i angoixa. Això les situa en una posició de vulnerabilitat.

Necessitem educació menstrual per triar com volem viure la nostra menstruació i la nostra vida cíclica. Per cuidar-nos, conèixer-nos i reaprendre a llegir els nostres cossos.

En els actes de la campanya del 8M s’inclourà l’exposició MenstruArt d’Artemeia a la sala de Cal Batista amb un recull de 42 obres acompanyades de relats sobre l’experiència de menstruar, fent visible un procés fisiològic estigmatitzat.

Quan?
Els divendres 18 de febrer 4 de març i 18 març a les 18.00

On?
A la planta baixa de la Torre del Sr. Enric.

 

Comparteix