Més enllà de les regles

106

Les regidories de Salut i Acció Social conjuntament amb Artemeia han iniciat, aquest mes de febrer, el projecte Més enllà de les ‘regles’ als Hostalets de Pierola. Un proposta anual amb projecció intergeneracional, mixt i comunitari sobre l’equitat i la consciència cíclica i menstrual.

Aquest projecte treballa l’educació menstrual i cíclica de forma transversal amb professionals, referents del municipi, famílies (des del naixement fins a l’adolescència), gent gran, infants, adolescents i joves.

Desenvolupament del projecte:

Les primeres passes van arribar el passat 19 de febrer amb una xerrada informativa per a professionals i referents del municipi. Per aquest mes de març està previst fer formacions a aquest col·lectiu els dilluns 4 i 11 de març i els dimarts 5 i 12 de març.

En els propers mesos s’anunciaran les formacions per a famílies (des del naixement fins a l’adolescència), gent gran, infants, adolescents i joves. A la tardor del 2024 es farà un acte de cloenda i celebració del projecte: amb un berenar, exposició i bingo cíclic obert a tothom.

Objectius generals:

  • Informar sobre la menstruació i el cicle menstrual de forma accessible i revisada.
  • Reflexionar sobre l’imaginari col·lectiu de la menstruació i la ciclicitat.
  • Crear xarxa per acompanyar la menstruació i la ciclicitat.
  • Involucrar ciutadania per reconèixer la menstruació i la ciclicitat.

Projectes anteriors als Hostalets de Pierola:

  • Tallers puntuals al Punt Jove (2021)
  • Cicle formatiu de 4 sessions amb productes menstruals sostenibles subvencionats per les participants (2022)
  • Cicle formatiu de dues sessions amb productes sostenibles subvencionats per persones menstruants nascudes el 2005 (2023)

El projecte Més enllà de les ‘regles’ és una iniciativa de la regidora de Salut i d’Acció Social, Amparo Treig, amb la participació d’Artemeia, servei d’educació cíclica i menstrual, creat per l’educadora pierenca, Agnès Font Ribas.

Comparteix