Molt bon paper a les 24h del Circuit de Catalunya

1002

L’hostaletenc Jordi del Rio del Team dels Hostalets Montserratins Racing, aconsegueix la 37a posició de la general a la graella i 2n de la categoria SST600, on la seva Yamaha YZR600RR va quedar 4a en la seva categoria en la 25a edició de les 24 hores del Circuït de Catalunya.

El passat 5, 6 i 7 de juliol van tenir lloc una de les cites més important per l’equip hotaletenc que s’integra a l’anoienc Team Endurance 37. Enguany, els entrenaments van estar marcats per la mort del pilot de l’equip Motocrom, Aurelio Martínez, que va patir un accident molt greu a la corba de ‘la Caixa’.

Dissabte, 6 de juliol al migdia, va tenir lloc la sortida tipus espiga, com a Le Mans. A mesura que passaven les hores els transcurin les hores i els relleus posteriors, protagonitzats per Roger Alemany, José Vivancos i Jordi del Rio respectivament. A l’inici de la carrera l’equip lluitava per la 2a i 3a posició de la categoria i es va enfilar a la 16a de la General. Una lluita molt aferrissada tant a la pista com en el box.

La predicció del temps era d’una calor asfixiant, l’asfalt estava al voltant dels 60 graus i la temperatura ambient de 33. Les motos i pilots patirien moltíssim i justament va ser això el que va provocar una fallada electrònica de la moto. Es va haver de parar fins a 6 vegades al box per intentar solucionar-ho i, finalment, es va aconseguir reparar gràcies als grans mecànics que porta aquest equip. Lamentablement ja era tard i va caure quasi a la 5a posició de la classificació i, com que no hi havia res a perdre, se’ls va donar als pilots l’ordre de fer tot el possible per intentar pujar a la classificació el màxim i mirar de pressionar al tercer, que en aquell moment portava 20 voltes d’avantatge.

A la nit, el pilot hosatletenc Jordi del Rio va fer un molt bon paper i l’endemà, amb un pilot menys i un altre una mica tocat físicament, va posar-ho tot, juntament amb Roger Alemany, per intentar atrapar al 3r. Però no va poder ser, la temperatura i el sol tornaven amb força i quan faltava menys d’una hora per al final i estaven a tres voltes del tercer, la direcció de l’equip va decidir no arriscar més assegurar la P4a de SST6 i 22a de la general skratch de 56 equips participants. Tenint en compte que equips puntes com que Català, Folch o Proelit no van acabar cap d’ells aquesta edició, per tot l’equip és una victòria en aquesta tercera experiència al 24h amb un petit team semiprofessional de familiars i amics que caldrà tenir molt en compte per a pròximes edicions.

Comparteix