Diferents però amb el mateix esperit

2390

Acaben les festes de Nadal i Reis als Hostalets de Pierola després de tres setmanes marcades per les mesures sanitàries, les restriccions però, sobretot, per l’esforç, la imaginació i les alternatives per poder donar una resposta als actes tradicionals. La valoració és molt positiva i aquest n’és el resum.

El primer cap de setmana de Nadal va ser el del cap de setmana previ, del 18 al 20 de desembre, va estar protagonitzat pels actes de suport a la Marató de TV3 dedicada a combatre la Covid-19. Cal destacar el «Cluedo» de la Marató organitzat per l’Esplai Pífies on els participants havien de cercar pistes i descobrir l’arma, qui era l’assassí i a quin lloc dels Hostalets s’havia perpetrat el crim. Onze equips de 6 membres que van aportar 86€.

Per altra banda, des de Junts pels Hostalets es va organitzar un dinar solidari que conjuntava també el suport als restauradors locals. En total es van fer 123 menús i es van recaptar 331€ per a la Marató. Des del patinatge, l’estol de cantaires i el grup de ball van fer un festival a la pista poliesportiva en dues tandes i van recollir 408€. Des del grup d’ERC dels Hostalets la proposta de fideuà feta pel Casal Català (portada a casa) i bingo popular (virtual) va recaptar 1.295€ per la Marató. Tots aquests donatius cal sumar-los als recollits al cinema (50% de les entrades), als contes de Nadal i a l’aportació de 500€ de l’Ajuntament, la qual cosa l’aportació a la Mararó de TV3 va ser superior als 2.700€.

Els principals canvis i adaptacions van arribar la setmana de Nadal amb la bústia reial tal com havia anunciar el patge Txelín, fixada a l’Ajuntament, i el tió que no va poder cagar com és habitual amb els nens i nenes dels Hostalets, la qual cosa van resoldre els follets de Pierola que es van encarregar de fer arribar uns fanalets molt xulos. La visita del patge Txelín amb reserves, distància i mascareta va ser un dels actes més emotius i el podeu reviure en diferit.

Les festes han donat espai també a un pessebre amb clics de Play Mòbil, l’acapte de sang i actes culturals amb l’audició del CEM Cal Maristany, cinema, teatre familiar amb la veritable història dels tres porquets o les nadales i cançons tradicionals dels països catalans amb el grup Ballàveu. Abans d’acabar l’any però, l’home i la dona dels nassos van la seva aparició de forma telemàtica.

Per cap d’any les celebracions es van reduir a l’àmbit estrictament familiar i es va arribar a la nit del 5 de gener, la més esperada, que va acabar sent més màgica per les dificultats que representava l’arribada de SSMM els Reis d’Orient en temps de pandèmia. El format estàtic i una bona distribució de les famílies en trams horaris van garantir una rebuda especial per grans i petits.

L’edició de les festes de Nadal i Reis d’aquest any ha estat molt diferent i cal apel·lar a l’esforç extraordinari de molta gent, especialment a la Comissió de Nadal i Reis, a totes les persones que han format part de l’organització i a les famílies que han tingut una molt  bona resposta i la voluntat de participar en la mesura que s’ha pogut. Moltes gràcies a tothom per fer-ho possible.

Comparteix