Norma de Bellini, primera òpera de la temporada

701

Dilluns vinent, 26 de setembre, s’inicia la temporada de retransmissions d’òpera als Hostalets de Pierola que organitza l’Associació per la Cultura dels Hostalets de Pierola amb l’obra Norma de Vicenzo Bellini.

*Norma és una òpera en dos actes de Vincenzo Bellini, amb llibret de Felice Romani, basat en una tragèdia d’Alexandre Soumet. Fou estrenada al Teatre de La Scala de Milà el 26 de desembre de 1831. A Catalunya s’estrenà al Teatre de la Santa Creu deBarcelona el 1835; al Gran Teatre del Liceu no va fer-se fins al 16 d’octubre de 1847, mig any després d’haver-se inaugurat, i va ser la tercera òpera d’estrenar-s’hi.

És una òpera de bel canto, el personatge protagonista de la qual, Norma, es considera com un dels més difícils del repertori de soprano. En el segle XX poques cantants la van poder interpretar amb èxit. Destaquen, tanmateix, les interpretacions de Rosa Ponselle, en els anys 20 o Joan Sutherland i Maria Callas en els anys 50 i 60. A finals del segle es va imposar la interpretació de Montserrat Caballé.

No sols és l’obra mestra i més coneguda de Bellini, sinó la més universal i la que millor aguanta el pas dels anys. L’enlluernadora ària casta diva és una de la grans peces del bel canto i una dura prova per a qualsevol soprano que es preï.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/CyVzcZ6Q3EM” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Recordeu:

Lloc: Dilluns, 26 de setembre

On: Auditori de Cal Figueres

Hora: 20.15h

*informació extreta de www.viquipedia.org

 

 

Tota la programació de la temporada la podeu veure aquí.

Comparteix