Innocentada amb el pacte ERC-Sumem

2068

Efectivament, la notícia que feia referència al pacte entre ERC i Sumem era una innocentada. Les reaccions a les xarxes no s’han fet esperar i els diferents candidats han rebut trucades de veïns marcats per la sorpresa. La publicació a la pàgina web ha estat llegida per més de mig miler d’usuaris en tres hores.

Innocentada que afectava els tres grups polítics amb representació a l’Ajuntament amb un pacte entre ERC-Sumem i que deixava fora del govern a Junts. Cal agrair la bona disposició i el fair play, especialment, als tres caps de llista Gerard Parcerisas (ERC), Daniel Vendrell (Sumem) i Jordi Parcerisas (Junts) que van accedir a participar-hi. Així doncs, per alegria d’uns i decepció d’altres, la notícia que podeu veure a continuació ha estat una broma:

«L’actual alcalde, Gerard Parcerisas, i l’exalcalde, Daniel Vendrell, arriben a un pacte després d’unes setmanes on els grups d’ERC i Sumem estaven concretant els detalls d’una forma absolutament discreta. El nou govern amb 9 regidors deixarà a l’oposició els dos  de Junts per Hostalets a partir del ple de gener.

L’acord arriba després de només 6 mesos de les eleccions i a pocs dies que el govern d’ERC i JxH presentessin els principals projectes del mandat. El principal motiu del nou pacte és que el govern ampliarà la seva majoria amb 9 regidors d’11 i és un gest que es vol anar implementant en diferents municipis per donar força a les negociacions d’àmbit estatal.

Junts per Catalunya, amb només 2 regidors, passarà a l’oposició. Seguint el model que s’havia fet en una població veïna, l’alcaldia serà tres anys per Gerard Parcerisas i el segon per Vendrell. En uns dies es concretarà el repartiment de les regidories i el nou cartipàs s’aprovarà aprofitant la sessió plenària prevista pel 15 de gener».

Comparteix