Nou impuls al producte autòcton amb la Festa de la Verema

1570

Aquest cap de setmana l’Associació Teca i Festa va organitzar un seguit d’activitats relacionades amb el món del cava i del raïm.

La festa va començar dissabte a les 7 de la tarda amb el Primer Cava-Teca dels Hostalets de Pierola. Les caves que van participar enguany van ser Juvé & Camps, Caves Gavarró, Caves Llopart, Caves Vilarnau, Caves Vallformosa i l’elaborador de vins dels Hostalets de Pierola Grau Vell. El públic assistent va poder gaudir dels diferents vins i caves, acompanyats d’uns assortiments de petits entrepans elaborats per l’Associació Teca i Festa. L’activitat va ser tot un èxit. La presència de més de 500 persones que van gaudir de les diferents caves i bodegues assistents a l’acte, va fer que es respirés un ambient distès, festiu i molt agradable. La festa es va allargar fins passades les 11 de la nit, degut al nombrós públic que es va anar apropant i degustant els caves i vins de la zona.

Festa_de_la_Verema_15_2L’Associació Teca i Festa va fer pública la seva intenció de repetir l’any vinent aquesta activitat per la seva gran acollida i la gran afluència de participants, i arribar a ser, en un futur, una festa amb nom propi.

Diumenge, els actes van continuar amb la tradicional Festa de la Verema. A les 8 del matí els més matiners van sortir amb els tractors cap a la vinya a fer la recollida manual de raïm. Es van recollir un total de 50 coves de 20 quilos de raïm cadascuna. Sobre les 10 del matí es van servir més de 200 esmorzars popular elaborats per l’Associació Teca i Festa, i després d’esmorzar es va iniciar la tan esperada trepitjada de raïm per part de tota la canalla i algun adult que van gaudir de valent d’aquesta activitat que actualment ja no es practica per elaborar el vi però que aquesta associació, cada any, fa un exercici de memòria i recorda com treballaven els nostres avis.

Festa_de_la_verema_15_3Resumint: ha estat un cap de setmana que l’Associació Teca i Festa ha treballat incansablement per poder organitzar aquestes activitats que valoren molt positivament per la gran assistència de la gent en els diversos actes, i que ha pogut veure com el públic ha gaudit i ha participat activament de tots els actes organitzats. Tot això els hi dona forces per seguir treballant i superar-se cada any.

Teca i Festa agraeix l`ajut prestat per l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola pel seu suport i confiança mostrada, l`Ajuntament de Piera i AC Baldrich per la cessió de les carpes, l’ ARC Juvenil per l`ajut prestat en el Cava Teca i a tota aquella gent que desinteressadament ens han ajudat a fer possible que la Festa de la Verema d’ enguany s`hagi fet més gran i millor.

Podeu gaudir de totes les imatges del Cava-Teca i la Festa de la Verema aquí.

Comparteix