Obres al carrer Escorxador

414

A partir de la setmana vinent s’inicien les obres d’urbanització del carrer Escorxador en el tram fins als carrers del Trull i Àngel Guimerà que quedarà tallat al trànsit al llarg de les pròximes onze setmanes. L’obra proporcionarà una desena de places d’aparcament i un espai molt més amable amb bancs.

Tot a punt per a l’inici de la primera fase de les obres del carrer Escorxador dels Hostalets de Pierola en el tram del carrer Escorxador comprès entre el carrer del Trull i el carrer Àngel Guimerà (Hort del Sena/Pista Cruyff). Una actuació que implicarà el tall d’aquest carrer i la impossibilitat d’aparcar-hi durant la durada de les obres, prevista en menys de 2 mesos, uns 56 dies.

L’accés al carrer del Trull es podrà efectuar només a través dels carrers Major i Escorxador.
Per accedir al Centre de la Gent Gran caldrà fer-ho a través dels carrers Poeta Maragall i Àngel Guimerà.

Recordar que l’actuació preveu la pavimentació de la calçada amb formigó (amb doble sentit de circulació) i un encintat amb llambordes que guardaran una harmonia urbanística amb el carrer Àngel Guimerà. Al cantó del parc de Cal Ponsa s’hi crea una vorera també a base de llambordes on s’instal·laran sis bancs per al descans dels vianants. En aquesta banda també s’hi generen deu noves places d’aparcament.

Es creen dos passos de vianants elevats per garantir l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda per travessar el carrer i accedir a l’Hort del Sena, on s’hi habiliten dues rampes que permetran l’accés a l’espai, que passarà a ser una zona enjardinada municipal.

A l’interior de l’Hort del Sena, s’enderroca un cobert i es restaura el safareig obrat amb ceràmica com un element patrimonial. També es trasplantaran algunes oliveres per esponjar la zona i fer-la més agradable pel passeig. Es refà el mur de tancament de l’hort, que es substitueix per una biona d’acer-fusta per millorar la integració dels dos espais.

L’adjudicatari de l’obra ha estat la mercantil ‘Excavacions Gassó SL’ per un import de 103.485.85€ IVA inclòs, produint una reducció de 12.064,79€ en relació a la proposta econòmica de la licitació, que ascendia a 115.550,64€.

Comparteix