Onze de setembre i Mercat Modernista.

1259

Coincidint amb els darrers dies d’estiu, les festes relacionades amb la Diada van portar moments emotius i de gran participació en els diferents actes proposats als Hostalets.

Dijous, jornada prèvia a l’11 de setembre, la botifarrada popular i la marxa de torxes van iniciar els actes de caràcter més reivindicatiu en els dies previs a les eleccions del 27 de setembre. Divendres, la Diada va començar a primera hora amb l’excursió fins a Pierola amb esmorzar inclòs i, al migdia, abans de sortir l’autocar cap a la Via Lliure de Barcelona, va tenir lloc a la plaça dels Països Catalans l’acte institucional presidit per l’alcalde, Daniel Vendrell, amb els parlaments i el canvi de la senyera.

Durant el cap de setmana, els carrers centrals del municipi van acollir un any més el Mercat modernista en la seva 8a edició amb parades i propostes com música, tallers, contes i ball el dissabte. També al migdia es va viure la tradicional baixada d’andròmines amb 7 participants i un gran espectacle. La victòria en velocitat va ser per ‘Guarrillo’ conduit per l’Aleix Sarrà seguit per ‘El diablo rojo’ de Mateo Rama i ‘Gofre’ de Guifre Escudero. Els premiats en la creativitat de les andròmines van ser ‘La Fórmula’ que simulava un Ferrari amb canvi de rodes a mig recorregut, mecànics i diferents pilots, segon premi pel ‘Carruatge Romà’  i tercer  per ‘Estrella’t Damm’.

castellers2015Diumenge van destacar també la diada castellera amb els Moixigangers d’Igualada i els Castellers de Cornellà i, a la tarda, sardanes la Cobla Baix llobregat.

Afegir que malgrat que, durant pràcticament cada dia, hi hagut algun ruixat, la bona temperatura i el bon temps ha respectat les principals activitats previstes.

Els Hostalets de Pierola encara té una gran proposta abans d’acabar l’estiu amb la Festa de la Verema aquest cap de setmana del 19 i 20 de setembre. L’entitat local ‘Teca i Festa’ ha preparat dos dies de celebració amb cava i assortit d’entrepans a partir de dissabte a la tarda i esmorzar i trepitjada popular de raïm, diumenge.  + info aquí.

Comparteix