Les Paleo_rutes es presenten al Fòrum TurisTic

1325

El Forum TurisTIC és el congrés sobre l’aplicació de les TIC en el sector del TurismeLes Paleo_rutes dels Hostalets de Pierola van ser presentades com un cas d’èxit en l’àmbit de les experiències turístiques, ja que a través de la gamificació permet transferir als usuaris el coneixement sobre la paleontologia i el territori.

En el marc del Fòrum TurisTic celebrat els dies 13 i 14 d’abril es van donar cita empreses del sector turístic, empreses d’innovació i desenvolupament tecnològic, així com institucions públiques implicades, associacions i gremis especialitzats en aquests sectors.

L’organització va seleccionar el projecte turístic hostaletenc P@leo_rutes com un exponent d’un bon producte turístic i innovador que permet, a través de les tecnologies de la informació (TIC), apropar als visitants l’experiència paleontològica i fer un viatge de 12 milions d’anys enrere.

La ponència presentada va també remarcar que més enllà d’un producte turístic, les P@leo_rutes són un exemple de transmissió del coneixement, ja que permet fer difusió en l’àmbit científic paleontològic a través d’una aplicació a l’abast de tothom.

La comunicació, dirigida per la Dra. Anna Requejo, que ha desenvolupat el projecte per part de l’empresa Eurecat, va posar també l’èmfasi en la capacitat que tenen els municipis petits de desenvolupar aquest tipus de projecte i la importància que s’estableixi una estratègia prèvia que permeti localitzar i focalitzar els elements clau del territori i la creació d’una marca i discurs territorial.

La regidoria de Turisme valora molt positivament la presència de P@leo_rutes al Fòrum TurisTic. Com cita la regidora Carme Zaragoza «Haver participat en aquest esdeveniment i veure l’acceptació de la nostra proposta ens referma en el camí que ja vam iniciar fa uns anys i que durant els propers temps haurem de consolidar. La paleontologia és l’element més definidor del nostre territori, i la nostra feina és posar-la en valor per tal que sigui reconeguda i generi bones experiències al nostre municipi i a tota la comarca. Estem en el bon camí».

Podeu veure el vídeo de la presentació aquí.

Comparteix