Amb les P@leo_rutes, connecta’t al Miocè!

1897

Amb les p@leo_rutes® arriba una proposta d’itineraris interactius que relacionen la paleontologia amb el paisatge existent al nostre territori. Els recursos multimèdia, 3D i el geoposicionament ens permeten retrocedir dotze milions d’anys i endinsar-nos en l’ecosistema del Miocè. Per gaudir-ne, només necessitaràs un mòbil o una tauleta i ganes d’aventura!

Amb les p@leo_rutes® podràs posar en context el que mostra l’exposició “Una finestra al miocè” del CRIP, per això t’aconsellem que complementis la teva experiència visitant-la. A més, hi veuràs algun dels fòssils dels animals que es recereen a les p@leo_rutes®.

L’entorn dels Hostalets de Pierola és una de les zones més riques en restes de vertebrats fòssils del Miocè. També és una de les més significatives del món pel que fa al registre de fòssils de primats, com poden ser el del Pierolapithecus catalaunicus o l’Anoiapithecus brevirostris. L’excepcionalitat del patrimoni paleontològic recuperat també es fa palesa amb troballes com la del representant més antic del llinatge dels pandes gegants.

T’atreveixes a viatjar 12 milions d’anys enrere amb el Pau, el Roc i la Gaia?

Aquests tres personatges, a partir del 6 de març, data de inauguració de les P@leo_rutes, t’acompanyaran en la teva descoberta de la paleontologia als Hostalets de Pierola!

marius-paleorutes-277x300Has sentit a parlar d’en Pau? Pau és el nom comú del Pierolapithecus catalaunicus, un ésser únic de fa 12 milions d’anys que ens ha descobert aspectes molt importants sobre l’evolució dels primers homínids.

En Màrius és el nostre paleontòleg. T’ho explicarà tot sobre en Pau i altres primats!

Com era aquest paisatge en el Miocè? Torrents i xaragalls ens l’han posroc-paleorutes-164x300at al descobert.
Certament, el territori on va viure en Pau no s’assemblava gens a l’actual, ni en la forma ni en el clima predominant en aquesta zona.

En Roc és el nostre geòleg. Ens ensenyarà a desxifrar, en el paisatge, la història de la Terra. Ets dels que t’agraden les aventures? Aquí tens una proposta ben emocionant! Descobrirem com era l’entorn on vivia en Pau i la biodiversitat que l’envoltava.

gaia-paleorutes-121x300Ets dels que t’agraden les aventures? Aquí tens una proposta ben emocionant! Descobrirem com era l’entorn on vivia en Pau i la biodiversitat que l’envoltava.

La Gaia és la nostra biòloga. Ens mostrarà com era l’ecosistema dels Hostalets al Miocè.

Comparteix