Les dades amb el PaP es capgiren

570

El municipi dels Hostalets de Pierola passa del 37,12% a reciclar el 85,91% dels seus residus després dels tres primers mesos de la implementació del nou sistema de recollida ‘Porta a porta’. L’Ajuntament es vol felicitar la població per implicar-se i fer-ne un model d’èxit i es proposa seguir treballant per millorar alguns aspectes.
.
Arriben les dades dels primers tres mesos del porta a porta als Hostalets de Pierola, el sistema que va entrar en vigor el 2 de novembre del 2022 i que representava, no només un canvi de model, sinó també d’hàbits i aprenentatge. Tot i entendre que les primeres setmanes són d’adaptació, un cop superat els tres primers mesos (novembre, desembre i gener), la mitjana de reciclatge als Hostalets de Pierola ha augmentat de forma molt considerable.
.
Abans del porta a porta les dades locals eren d’un 37,12% de residus reciclats davant un  62,88% considerat fracció rebuig. Les dades de recollida dels Hostalets de Pierola amb contenidors estancava les dades de reciclatge i situava a la cua de Catalunya, ocupant la posició 730 de 947 municipis en termes de reciclatge.
.
Ara l’índex de reciclatge s’ha capgirat totalment i s’ha passat al 85,91% i a un registre de només el 14,09% de residus considerats com a rebuig. Són dades que l’àrea de Medi Ambient valora molt positivament i que, ara, situa els Hostalets de Pierola en les poblacions capdavanteres del país en matèria de reciclatge. Actualment s’han repartit gairebé els cubells al 80% dels domicilis del terme i s’espera que aquesta xifra augmenti encara més a la temporada d’estiu.
..
Dades de recollida als Hostalets de Pierola
(novembre, desembre 2022 i gener 2023)

Orgànica Envasos Paper Vidre Resta
44,85% 18.56% 8,72% 13,79% 14,09%

Reciclatge: 85,91%  Rebuig: 14,09%

Per altra banda, també s’han identificat algunes incidències i aspectes per millorar com que algun dia es passa per alt algun domicili, apareixen bosses en punts aïllats, a l’interior d’alguna paperera o, fins i tot, en espais naturals. En aquest sentit recordem que l’abandonament de residus a la via pública pot comportar sancions de fins a 2.000 euros segons la Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per una economia circular. En aquests tres mesos s’ha iniciat un expedient sancionador per la identificació d’un abocament al medi.
.
Precisament per seguir millorant i resoldre qualsevol imprevist o consulta segueixen operatius els canals habituals del porta a porta amb el telèfon 616162883 (trucada o WhatsApp) amb atenció de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00, el correu electrònic pap@hostalets.cat, el web específic del porta a porta i l’App interactiva.
.
El porta a porta és un projecte de llarg recorregut que millora amb el temps gràcies a la implicació de tothom. Per això, des de l’Ajuntament es vol agrair l’esforç dels veïns i veïnes dels Hostalets de Pierola i felicitar-vos pel compromís que avui fa que podem celebrar aquestes dades.

Documentació relacionada:
Cartell resultats primer trimestre.pdf
Cartell bosses.pdf
Estadístiques Agència de Residus

Comparteix