Voluntariat de parella lingüística per a joves

2000

S’impulsa un projecte de parelles lingüístiques específic per donar suport amb joves que han migrat sols amb l’objectiu d’enriquir coneixements, potenciar l’ús del català i millorar la cohesió social entre joves del territori. L’inici d’aquesta campanya té l’objectiu de fer una llista de voluntariat per coordinar horaris i disponibilitat entre les persones que hi participin.

Pròximament començarà el projecte de parelles lingüístiques al municipi impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola. Es tracta d’una proposta que persegueix un doble objectiu: D’una banda potenciar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit oral entre joves del municipi i, per l’altra, millorar la cohesió social a través d’una activitat d’intercanvi cultural.

El projecte consisteix a posar en contacte persones del territori amb joves que han migrat
sols (sense referents familiars) un cop per setmana i amb durada d’una hora per fer trobades presencials en un entorn còmode i segur per conversar amb els joves que resideixen al centre de Can Gras dels Hostalets de Pierola, que prendran el rol d’aprenents.

Les persones voluntàries, que tindran el rol de ‘mestres’, seran les encarregades d’assegurar que la conversa flueix i hauran de donar suport als aprenents. En tot moment es comptarà amb el suport d’un tècnic que oferirà recursos per a que les converses puguin desenvolupar-se en un entorn lúdic i agradable.

Des de l’Ajuntament s’espera que l’experiència sigui rebuda molt positivament per la
ciutadania i que els participants del projecte puguin enriquir-se coneixent diferents cultures i aprenent a valorar l’esforç que fan els conciutadans per aprendre la llengua i utilitzar-la.

Les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç on, després d’omplir el formulari
corresponent, us contactaran des de l’Ajuntament per ampliar la informació i coordinar un projecte que es durà a terme segons disponibilitat de les persones usuàries i voluntàries.

Comparteix