Campanya de sensibilització

208

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha iniciat una campanya per sensibilitzar a les persones que utilitzen patinet elèctric per fer complir la normativa publicada per la DGT i amb un recull de mesures bàsiques que van des de la velocitat màxima, els llocs de pas i la responsabilitat en cas de ser menor d’edat.

A continuació podeu consultar algunes preguntes i respostes sobre la normativa dels patinets elèctrics que formen part de la campanya informativa per sensibilitzar les persones usuàries de les normes bàsiques per al seu ús. L’acció, en aquest sentit, va acompanyada de cartells i d’informació directa per part de la Guàrdia Municipal.

Saps quan la DGT va publicar una nova instrucció sobre els patinets elèctrics?
La DGT al gener del 2021 va publicar una nova instrucció per a l’ús del patinet elèctric i els (VPM). Aquests són vehicles d’una o més rodes dotat d’una única plaça i propulsat exclusivament per motors elèctrics que poden proporcionar al vehicle una velocitat màxima per disseny compresa entre els 6 i els 25 km/h

Quantes persones poden anar en el patinet elèctric d’una o més rodes i amb sistema d’auto equilibri?
La DGT estableix que només pot anar una persona per vehicle i que està prohibit portar-hi ningú més.

Per quines zones es pot circular amb aquest vehicle?
Poden circular per qualsevol espai que no siguin voreres, zones de vianants, autovies, autopistes, travessies i vies interurbanes. S’han de respectar les normes de circulació com a un vehicle més.

Quina és la velocitat màxima a la que es pot circular?
La velocitat màxima és de 25km/h

Et poden fer una prova d’alcoholèmia i drogues?
Segons la normativa les persones conductores estan obligades a sotmetre’s a proves d’alcohol i drogues.

Quins accessoris son necessaris per conduir aquest vehicle?
De nit és obligatori portar llums o roba amb elements reflectants. També s’ha de conduir sense utilitzar auriculars i sense fer ús del mòbil.

Es pot conduir amb el mòbil/auriculars?
La llei recull que al ser un conductor/a d’un vehicle, ha de conduir sense utilitzar el mòbil, auriculars o qualsevol sistema de comunicació.

Què passa legalment si soc menor d’edat i em multen?
El pare/mare o tutor/a legal de la persona que ha comés la infracció es farà responsable de les possibles sancions generades.

Comparteix