L’Aplec de Pierola torna amb força

1784

Celebrat l’Aplec de Pierola que retorna a la normalitat amb festa musical i acampada, dissabte, i una jornada amb caminada, missa, panet beneït, sardinada, arròs popular i balls en un primer cap de setmana de juny que ha deixat temperatures estiuenques. Premeu aquí per veure’n imatges.

L’edició de l’Aplec de Pierola d’enguany va començar el dissabte 4 de juny a la nit a la plaça del Roure amb música i acampada per passar la nit.

Diumenge a les 9.00 els primers caminants van fer la sortida a peu des de la plaça Cal Figueres sota la coordinació del grup de Dones dels Hostalets i el de Cosidores de l’Agrupació de Balls Populars. Sobre les 10.30, al costat de la plaça del Roure, es va servir Sardinada popular a càrrec de la colla del Pau de Foc de l’Agrupació de Balls Populars dels Hostalets de Pierola i, tot seguit, es va fer la Missa de l’Aplec amb la tradició centenària de l’entrega del panet beneït.

Un acte emotiu va ser també la benvinguda dels veïns nascuts a Pierola i reconeixement de les diferents cases del poble, alguna d’elles desaparegudes, que va acabar amb una foto de grup.

Al migdia va tenir lloc la primera Ballada de l’Aplec amb el grup Músx i els balls de Pastorets i Panderos de l’Agrupació de Balls Populars dels Hostalets de Pierola i, abans de dinar, es va fer la subhasta de les garlandes de Pierola.

L’Arrossada popular a càrrec del «Grup Papitu i fills» amb l’ajuda per servir de l’Associació Teca i Festa va ser degustat juntament amb peça de fruita i pastís.

La jornada va finalitzar amb els Jocs de cucanya amb el Ball de Pastorets de l’Agrupació de Balls Populars dels Hostalets de Pierola i el Ball de plaça.

Comparteix