Premi de prestigi per a Meritxell Cucurella-Jorba

1529

Meritxell Cucurella-Jorba ha guanyat el premi Màrius Torres de poesia en la seva 25a edició. L’hostaletenca, actualment resident a les Borges Blanques, s’ha fet amb el guardó amb el poemari «La volumetria del neguit», que ha estat l’escollit pel jurat entre els 57 que s’havien presentat d’autors procedents d’arreu de Catalunya, d’Andorra i de les Illes Balears.

Molt bona notícia per a la cultura hostaletenca amb el reconeixement d’aquest divendres dels Premis Literaris 2020 que han atorgat el premi de poesia Màrius Torres a l’hostaletenca Meritxell Cucurella-Jorba que s’ha lliurat a Sala de Plens de la Paeria de Lleida amb una dotació econòmica de 9.000 euros.

Tal com es pot consultar en l’article de Som Garrigues, Meritxell Cucurella-Jorba és nascuda als Hostalets de Pierola i resideix a les Borges Blanques des de fa més de 15 anys. És poeta, dramaturga, traductora i, tal com ella es defineix, «dinamitadora». Va idear l'(H)original, un local dedicat a la poesia al cor de Barcelona que ha sigut i és un referent, ha organitzat festivals poètics com (per)versos, PARNÀS (Poesia Apassionada Rimada-I-No Àcrata i Salvatge) o Delicadeses·art de tros, junt amb l’Ateneu Popular Garriguenc i transcorregut a diversos indrets de les Garrigues entre el 2008 i el 2016. Ha publicat vuit llibres de poesia i ha estat inclosa en diverses antologies. Ha publicat teatre i contes per a nens i ha traduït teatre, poesia i narrativa, traduccions entre les que destaquen les de Natalia Ginzburg i Alda Merini.

En el capítol de premis, Cucurella-Jorba va rebre el Premi Creació Jove l’any 2000, el Premi Pollença de Poesia el 2008 amb el llibre «Intemperància roig encès» i el Premi Jordi Domènech de Traducció Poètica el 2016 per «Clínica de l’abandó», d’Alda Merini. La seva obra, al seu torn, ha estat traduïda a l’italià, el francès, l’anglès, l’ucraïnès i el turc. Actualment dirigeix també el grup de lectura Llegim el teatre, de la biblioteca Marquès d’Olivart de les Borges.

Comparteix