Presentació del llibre de Miquel Crusafont

1902
Aquest dimarts va tenir lloc la presentació de la biografia del paleontòleg Miquel Crusafont Pairó a Sabadell amb la intervenció de l’alcalde dels Hostalets i la regidora de Cultura i del CRIP. El 8 de novembre es farà la presentació del llibre, escrit pel seu fill i historiador, a l’Auditori Cal Figueres.
Acte de presentació del llibre «Miquel Crusafont i l’origen de l’home» a l’auditori de la Fundació Caixa de Sabadell amb la participació del fill i autor Miquel Crusafont i Sabater, el director de l’ICP David Alba, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Carles de la Rosa i participació de les entitats sabadellenques Fundació Bosch i Cardellach, Gremi de Fabricants i Unió Excursionista de Sabadell. Hi va haver una representació del CRIP i de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola amb intervenció de l’alcalde Gerard Parcerisas i de la regidora de Cultura i del CRIP, Àngels Lorés.
Es va fer un repàs a la trajectòria humana i científica de Miquel Crusafont i Pairó, pare de la paleontologia catalana, posant en valor la gran trajectòria científica i la seva interacció molt polifacètica amb la societat civil, col·laborant amb un munt d’entitats culturals sabadellenques. Personatge molt compromès amb el país. També es va posar en valor que fa un any que des dels Hostalets treballem en equip amb l’Institut Català de Paleontologia (ICP), amb de la signatura del conveni per tal que el CRIP esdevingui una institució de divulgació de la riquesa paleontològica del territori i adquireixi un paper destacable en la recuperació, preservació i difusió del patrimoni paleontològic sota el mestratge científic de l’ICP.
El CRIP ha col·laborat amb la Fundació Catalana per la Recerca, la Fundació Bosch i Cardellach i l’Institut Català de Paleontologia en l’edició del llibre presentat aquesta setmana a Sabadell. La trobada amb l’autor va servir també per concretar la presentació al nostre mun¡cipi que tindrà lloc el pròxim 8 de novembre a les 19 hores a l’Auditori Cal Figueres.
Comparteix