2a jornada de prevenció i gestió d’incendis

1409

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha organitzat dues jornades de prevenció i gestió d’incendis forestals, els dissabtes 8 i 15 de maig, adreçades, especialment, al veïnat de les urbanitzacions i organismes implicats. A continuació podeu consultar-ne la retransmissió en diferit.

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, Bombers de la Generalitat de Catalunya i altres experts del sector ofereixen dues sessions informatives per aprofundir en la gestió d’incendis davant l’extrema vulnerabilitat de les urbanitzacions que estan en contacte amb les zones forestals.

La primera jornada va tenir lloc dissabte, 8 de maig de 10.00 a 14.00 hores, al Casal Montserrat de Can Fosalba porta el títol «Incendis d’interfase urbano-forestal». Es va analitzar el detall la dificultat de la gestió dels incendis forestals a les urbanitzacions, en relació a la gestió anticipada (prevenció), com de la resposta a l’emergència. Intervindrà l’expert en pirojardineria David Caballero (enginyer de monts i expert en IUF) i representants de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud que van parlar dels paràmetres tècnics que faciliten la intervenció de bombers i presentaran la FOER (Fitxa Operativa d’Elements de Risc) de les urbanitzacions. La sessió la va tancar el Parc de Bombers de Piera.

La segona jornada, «Incendis i territori» està programada per aquest dissabte 15 de maig a l’auditori Cal Figueres de 18.00 a 20.00 hores. Es va centrar en l’anàlisi de la situació actual dels incendis forestals i de la limitació dels sistemes d’extinció disponibles en front dels incendis anomenats de sisena generació, de la mà del veí dels Hostalets de Pierola, Claudi Gallardo. La fundació Pau Costa va exposar l’experiència de la gestió dels incendis a través del pasturatge, amb el projecte Ramats de Foc aplicat al Bruc. Des de la federació d’associacions de propietaris forestals, Bosc Cat, es va tancar l’acte amb l’experiència de gestió de biomassa forestal.

Comparteix