‘Clean up day’ anul·lat

881

El departament de Medi Ambient programa una sèrie d’accions que inclouen tallers, cursos, xerrades i jornades de recollida de brossa tant al nucli com a les urbanitzacions. De cara els pròxims mesos s’intensificarà la campanya d’informació del sistema de recollida de residus ‘Porta a Porta’ la implementació del qual es preveu a partir del mes de juny.

Diverses accions protagonitzen el que s’ha denominat ‘Primavera Verda’ i que ha de culminar amb la implementació del ‘Porta a Porta’ als Hostalets de Pierola. Un curs de transició energètica domèstica que tracta sobre els recursos, consells a l’hora de consum i com optimitzar l’energia en l’àmbit de la llar. També s’ha fet el curs d’horticultura ecològica on s’aprenen les tècniques que permeten conrear verdures i fruites sense productes químics.

Per altra banda, el dissabte 19 de març va tenir lloc la xerrada del meteoròleg de TV3, Francesc Mauri, per parlar de consum i el ‘Porta a Porta’ i el dijous 31 de març, a les 19.00 hores, la periodista especialitzada en temes de medi ambient, Cori Calero, va fer una xerrada/col·loqui amb l’alcalde Gerard Parcerisas amb la presentació del llibre «Si el cel es tornés vermell».

La Primavera Verda als Hostalets de Pierola també inclou dues jornades denominades ‘Clean up day’ amb una crida al voluntariat per netejar espais verds i boscosos que pateixen l’incivisme, per fer recollida de brossa. La primera convocatòria, ja feta, el diumenge 27 a les 9.00 del matí per fer el nucli dels Hostalets de Pierola, mentre que el dissabte 2 d’abril, també a les 9.00, s’havia previst el torn de les urbanitzacions de Serra Alta i Can Fosalba, però finalment s’anul·la pel fred.

 

Comparteix