Assemblea PR Montserrat

263

El dimecres 24 de gener al migdia va tenir lloc l’assemblea ordinària del Parc Rural del Montserrat a l’auditori Cal Figueres amb representants de prop d’una vintena de municipis que en formen part. Va ser la primera vegada que els Hostalets de Pierola era la seu i es va aprofitar l’ocasió per presentar el projecte local de ‘La Beneta’.
.
El Parc Rural del Montserrat és una associació formada per 18 municipis de 4 comarques diferents (l’Anoia, el Bages, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat) amb un àmbit territorial d’unes 7.800 hectàrees.
.
Aquest és un projecte destinat a la protecció i recuperació de sòl agrícola, la dignificació de l’ofici de pagès, la promoció del productes de la terra amb la marca ‘Montserrat’, la difusió del patrimoni natural i la protecció del territori en front activitats especulatives i la pressió urbanitzadora. Es tracta d’una eina que pretén posar en valor tot el sòl rústic com a entorn que conté al seu sí, la majoria de valors ambientals, paisatgístics i turístics a més dels propis valors culturals i productius, amb l’agricultura de secà, l’olivera i la vinya com a elements centrals.
.
L’inici de l’assemblea d’aquest dimecres va anar a càrrec de l’hostaletenca Marta Valls, de ‘La Beneta’, qui va destacar la seva experiència com a protagonista d’un projecte agrari. El cas de ‘La Beneta‘ il·lustra molt bé els reptes i oportunitats que es presenten en el context agrícola, on calen més joves que vulguin prendre el relleu agrícola dels pagesos i ramaders que es jubilen.

Comparteix