Punt de recàrrega per a vehicles

853

L’Ajuntament dels Hostalets habilita un punt de recàrrega doble per a vehicles elèctrics al carrer Anselm Clavé, molt a prop de la Torre del Sr. Enric, que es podrà utilitzar a través d’una aplicació. Amb una càrrega mitja, el punt és d’ús públic i gratuït tot i que, inicialment, queda limitat a un màxim d’1 hora diària per donar accés a més usuaris.

Des d’aquest dilluns, 1 d’agost, es posa en marxa el punt de recàrrega situat al carrer Ansel Clavé, entre el parc de Cal Ponsa i la Torre del Sr Enric, per tal de fomentar l’energia neta en els desplaçaments. La iniciativa del departament de Medi Ambient contempla poder carregar dos vehicles simultàniament.

Per fer ús d’aquest servei, els usuaris s’han de registrar en una App gratuïta. Es limitarà l’estona de càrrega a una hora per tal de facilitar l’accés a més usuaris i, de moment, es preveu que el servei sigui gratuït. No obstant, el software del punt de recàrrega contempla que es pugui aplicar, més endavant, un sistema tarifari i poder ampliar l’estona de càrrega.

El model i marca del punt és Circutor URBAN T22 amb un tipus de càrrega mitja de 22 kW per cada connector. La clavilla és de doble sortida amb connector tipus 2 i compatibilitat amb mode 3 completa (IEC 611851-1). En funció de les característiques del vehicle i de la seva bateria es pot completar una càrrega en 4 o 5 hores. A tall d’exemple: Per un cotxe utilitari elèctric d’uns 15 kWh/100km, amb una hora de càrrega, podrà recórrer aproximadament al voltant de 100 quilòmetres.

El preu total de l’obra, incloent tràmits legals i ampliació de potència, ha estat de 14.559,77€ dels quals 7.500€ han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona i els 7.059,77€ els ha assumit l’Ajuntament.

Comparteix