Visita escolar dins el projecte CuEmE

456
L’alumnat de 5è de primària de l’Institut Escola Renaixença fa els tràmits per crear una cooperativa en el marc del programa CuEmE que treballen al centre. La simulació es va fer el dilluns 30 de gener en una visita a l’Ajuntament on l’ens local va acceptar la documentació presentada i va crear-ne el NIF.
.
En una visita a l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, els alumnes de 5è de primària de l’IE Renaixença van fer un pas més en la creació de les seves cooperatives, una per cada línia (5è A i 5è B). Després d’una xerrada conjunta, l’alumnat va presentar tota la documentació necessària i posteriorment les dues aules van poder recollir un NIF simbòlic. El fet de crear una cooperativa s’emmarca dins del projecte CuEmE i, en aquest cas, ha comptat amb les àrees d’Ensenyament i Promoció econòmica de l’Ajuntament.
.

Què és un CuEmE?
Durant el curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de l’escola, l’administració local, les empreses i altres entitats de la seva localitat. Cultura Emprenedora a l’Escola promou les competències emprenedores entre l’alumnat de cicle superior de primària per millorar-ne l’èxit educatiu i posar les bases dels seus projectes vitals i dels projectes professionals futurs.

Amb quins objectius?
Treballar els valors, habilitats i capacitats vinculats a l’emprenedoria. La curiositat, la iniciativa, la comunicació, la responsabilitat, la creativitat, la planificació, el treball en equip, l’autoconfiança o la solució de problemes i la presa de decisions…

La Diputació de Barcelona coordina aquest programa i els centres educatius implementen el projecte integrant-lo en el projecte educatiu del centre. D’aquí es treballa en xarxa amb els ens locals, Ajuntament i Consell Comarcal, i d’altres agents com poden ser empreses locals, escoles de secundària o de grau, entitats sense ànim de lucre, famílies, Federació de Cooperatives de Treball, etc.
Comparteix