Nou recital líric organitzat pels Amics de la Música

1059

Els Amics de la Música dels Hostalets de Pierola presenten un nou recital líric el proper diumenge, 18 de novembre a l’Auditori de Cal Figueres.

Els Amics de la Música organitzen un nou ‘Recital Líric’ que tindrà lloc aquest diumenge, 18 de novembre de 2018, a les 18h. a càrrec de Tatiana Bogdanchikova, soprano; Marc Sala, tenor; Alberto Cazes, baríton amb Xavier Dolç al piano, que interpretaran àries, duets i trios d’òpera i sarsuela.

Tatyana Bogdanchikova, soprano lírica

Neix a la ciutat de Novosibirsk a Sibèria, Rússia. Amb la seva família, de petita, ha estat vivint al Japó, Mèxic i Rússia. L’any 1999 comença els seus estudis musicals al Conservatori Estatal de Glinka de Novosibirsk amb la mestra Zinaida Didenko. L’any 2006 es gradua amb diploma d’honor i continua els seus estudis de postgrau al Conservatori del Liceu. Des de l’any 2006 al 2009, Tatyana perfecciona la seva tècnica vocal amb la soprano catalana Enriqueta Tarrés al Conservatori del Liceu on l’any 2009 obté el títol de postgrau.

Entre els anys 1998 i 2016, ha obtingut fins a sis premis en concursos internacionals a Rússia, Mèxic i Catalunya.

Ha rebut Màster classes de grans figures del cant com: Montserrat Caballé, Francesca Roig, Irene Theorin, Pedro Lavirgen, Claudia Patacca, Enzo Spatola i Ljubov Kazarnovskaya.

Ha interpretat diverses òperes al Gran Teatre del Liceu i actualment participa en projectes com a solista en diversos grups musicals arreu de Catalunya.

Marc Sala, tenor

Nascut a Barcelona, realitza els seus estudis al Conservatori Superior del Liceu amb el mestre Eduard Giménez i es gradua al Conservatori Superior de València amb Ana Luisa Chova. Ha participat en diversos cursos i masterclass amb mestres de fama internacional com Montserrat Caballé, Raúl Giménez, Jaume Aragall, Carlos Chausson, Luciana Serra o Richard Barker. Simultàniament realitza estudis d’Història de l’Art a l’Universitat Autònoma de Barcelona.

Consolida la seva carrera internacional cantant en teatres d’Itàlia, Espanya, Alemanya, Japó, Panamà, Costa Rica, i en teatres i auditoris com el Gran Teatre del Liceu, al Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona, Teatre Campoamor d’’viedo, Palau de la Música de València, etc. Destaca el Requiem de Mozart sota la batuta del Mestre Leopold Hager amb la Staatskapelle de Weimar a l’Auditori de Barcelona.

Alberto Cazes, baríton

Baríton nascut a l’Uruguai; actualment resident a Catalunya.

Realitza cursos de perfeccionament a Buenos Aires amb el Mestre Ricardo Yost.

Ha cantat als principals teatres d’Amèrica; Teatre Colón, Teatre Solís, Teatre Sodre, Porto Alegre.

Ha representat rols protagonistes de les operes Rigoletto, Traviata, Tosca, Pagliacci, Cavalleria Rusticana, Don Pasquale, Faust i sarsuela Los Gavilanes (Juan), Luisa Fernanda (Vidal Hernando), La Dogaresa (Miconne), Don Manolito (Manolito), Katiuska (Comisario), La del Soto del Parral (Germán), Marina (Roque), La Rosa del Azafran (Juan Pedro), La Leyenda del beso (Mario)……..

Actualment representa les òperes Carmen i Traviata al Palau de la Música Catalana.

Baríton titular de Companyia de Sarsuela Ciutat Comtal de Rafató-Teatre.

Xavier Dolç, piano

Ha estat professor de piano a l’Orfeó Català, Escola d’Arts Musicals Luthier, Escola Municipal de Música de Vic i Conservatori Superior Municipal De Música de Barcelona. En aquest últim ha desenvolupat altres tasques docents com: profesor de Solfeig, Acompanyament, Música de Cambra i Repertori Vocal. Des de l’any 1990, mitjançant oposició, ocupa la plaça de profesor de Repertori Instrumental.

Ha realitzat concerts amb diversos instrumentistes i cantants com: Vicenç Aguilar (trompa), Loran Kovacs (flauta travessera), Josep Fuster (clarinet), Pere Busquets (violoncel), Rafel Casasempere (flauta travessera), Salvador Brotons (flauta travessera),

Àngels Sarroca (soprano), Carlos Cossias (Tenor), Josep Ruíz (tenor), Montserrat Alavedra (Soprano), Mirna Lacambra (soprano), etc…

Ha dirigit diversos musicals i sarsueles com: El Roig i el Blau (estrena al Teatre Grec de Barcelona), Cançó d’Amor i de Guerra, la Costa Brava, La Dogaresa, La del Manojo de Rosas, La del Soto del Parral, Canción del Olvido, Marina, etc…. I també diverses Antologies.

Recorda:

Quan: Diumenge, 18 de novembre

Lloc. Auditori de Cal Figueres

Hora: 18h.

 

Comparteix