Recollida la primera mostra de defecacions per a la seva identificació genètica

1512

El passat dilluns 29 de gener es va efectuar la primera recollida de mostres de defecacions a la via pública per tal d’identificar els propietaris d’animals de companyia que han tingut un comportament incívic.

Durant aquesta primera jornada s’han recollit un total d’11 mostres, totes elles al nucli i situades al parc de Cal Ponsa, plaça Oliveres, carrer de Pep Ventura i carrer Isidre Vallès. L’equip encarregat de recuperar les mostres de defecacions ha estat format per un tècnic i un funcionari de l’Ajuntament que certifica que el procediment és correcte. Pròximament s’efectuaran les anàlisi d’ADN i, en el cas d’identificació de l’animal de companyia, el propietari rebrà la sanció corresponent.

Les recollides de mostres es realitzaran periòdica i mensualment.

Com funciona la identificació mitjançant ADN?

El programa, mitjançant una recollida de mostres i anàlisi posterior d’ADN de les defecacions, permet la identificació de l’animal i del seu propietari. Aquest sistema, que funciona amb un codi QR en relació a cada animal, a més de sancionar les femtes deixades a la via pública, també permet la localització de l’animal en cas de pèrdua i facilita la localització dels propietaris en cas d’abandonament o maltractament.

Com es detecten els propietaris incívics?

  1. Es recullen les mostres (en presència de la guàrdia municipal) de les femtes deixades a la via pública.
  2. Es transporten les mostres i s’analitzen en el laboratori de referència.
  3. Es compara el perfil genètic de la femta amb la base de dades i s’identifica l’animal i el propietari.
  4. El propietari rep la sanció corresponent.

I recorda:

 

Comparteix