Resposta de nivell al torneig de ‘Ràpides’ dels Hostalets de Pierola

2376
Matinal d’escacs, el passat diumenge, organitzat pel Club d’Escacs del Casal Català, amb la participació de 41 jugadors i participants de gran nivell.
Els Hostalets de Pierola es despertava aquest fred matí del diumenge 10 de desembre amb el primer Torneig de Ràpides que el Club d’Escacs del Casal Català organitzava al poble, el quart torneig liderat des del club. A diferència dels altres, on la calor estival regnava entre els participants, aquesta vegada l’esplendor de la Sala del Casal acollia el caliu dels assistents en un dia de pre-hivern.
I el cert és que va ser un èxit: 41 jugadors de totes les contrades (21 clubs diferents) van fer acte de presència als taulers. L’èxit va ser doble veient l’altíssim nivell de joc, amb 14 jugadors de més de 2000 punts d’ELO, 4 de més de 2350 i un cap de llista de 2617 punts, que feien presagiar un combat titànic per a les primeres posicions. I no hi va haver decepció.
En un format de 5 minuts a finish a 9 rondes (un dels últims sense aplicar la nova reglamentació FIDE), el torneig se’l va emportar el Gran Mestre hispanoperuà Miguel Muñoz Pantoja, un clàssic en aquest format de torneig i ex-subcampió d’Espanya absolut. El segon premi va ser compartit entre el vallenc Vicenç Esplugas i el rubinenc Adrián Campos.
Cal fer un agraïment sincer a tots els participants pel nivell de competitivitat mostrat i el bon
ambient generat, i sobretot un d’especial a l’àrbitre Mireia Ramón pel rigor i la capacitat de
convocatòria, als jugadors locals per la logística i la predisposició a que tot anés rodat, al Jaume Pons pel reportatge fotogràfic, al Casal Català pel seu recolzament, a l’Ajuntament i a l’alcalde, Daniel Vendrell, per la seva presència i al Club d’Escacs Igualada per la cessió de material. A tots es deu aquest èxit.
En el sentiment compartit de plena satisfacció entre els assistents i els organitzadors, des del club esperem que l’any vinent sigui més i millor: Els contactes s’intensifiquen amb els representants del noruec Magnus Carlsen per intentar elevar el llistó d’enguany.
Més imatges prement aquí.
Comparteix