Retirat un quart niu de vespes asiàtiques

725

Des de l’àrea de Medi Ambient s’ha dut a terme, aquesta setmana, una nova extracció d’un niu de vespes asiàtiques, una espècie invasora, amb una forta capacitat de propagació i gran depredadora de l’abella autòctona. És la quarta ocasió que cal actuar des de que se’n va veure a la via pública, per primer cop, a principis d’estiu.

En aquest darrer cas, el niu es trobava actiu i s’allotjava en un arbre, a 23 metres d’alçada, en una finca municipal del carrer Abad Escarré amb Ronda de Ponent. Es tractava d’un niu de gairebé 4 quilograms i amb capacitat de crear desenes de colònies de cara a la primavera. La tasca d’extracció es va fer a primera hora del vespre, ja amb una activitat del niu força calmada i evitant una possible afectació als veïns. Veient la grandària i un cop neutralitzada qualsevol activitat es va poder ensenyar entre l’alumnat de l’Institut Escola Renaixença per poder estudiar i aprendre el comportament i l’organització d’aquesta espècie.

Abans de tot s’ha de tenir en compte si es tracta d’un niu embrionari o un vesper ja format. En cada cas de localització de nius es valora si està actiu o no abans de procedir a la seva retirada. Els que es trobin inactius a l’hivern ja no es retiraran perquè no són reutilitzats per les vespes i queden abandonats.

Recordem que l’Ajuntament procedeix a l’extracció d’aquests nius sempre que es trobin a l’espai públic, terrenys municipals o en espais privats amb una afectació molt evident a espais públics. En cas que se’n trobin en un espai privat correspon a la propietat fer-se càrrec de la retirada. Sigui com sigui, cal contractar una empresa especialista i homologada per a aquests tipus de serveis. El cost d’aquesta operació amb IVA inclòs va ser de 544€ més 211,75€ pel servei de grua.

Per a més informació sobre la vespa asiàtica i el seu comportament podeu prémer el següent enllaç o consultar amb el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola.

Comparteix