Una revetlla de Sant Joan amb ensurt

1184

Els Hostalets de Pierola viu una revetlla de Sant Joan molt participada allà on va ser celebrada, amb l’ensurt d’un important incendi.

Tal i com estava previst, el passat divendres va tenir lloc la revetlla de Sant Joan als Hostalets amb un ensurt previ degut a l’incendi que va començar a cremar a la tarda entre el terme hostaletenc i Esperreguera. El foc, que va originar una gran columna de fum i pel qual es va haver de tallar momentàniament la carretera B-231, va ser controlat ràpidament pels Bombers de la Generalitat que hi van destinar una trentena de dotacions terrestres, unitats del GRAF i 11 mitjans aeris que van estabilitzar l’incendi en poques hores. Des d’aquestes línies agrair tot l’esforç i la feina feta pels professionals i voluntaris que van participar en l’extinció de l’incendi.

Pel que fa als actes organitzats tot va transcórrer amb normalitat: L’arribada de la flama del Canigó amb rebuda a la placeta i actuació dels alumnes del Centre d’Estudis Musicals de Cal Maristany amb interpretació dels Segadors. El tècnic municipal, Albert Duran, va ser l’encarregat de llegir el manifest d’enguany i, tot seguit, es va fer repartiment de coca i cava entre els assistents.

Com és tradició, tothom qui va voler va poder endur-se la flama amb una petita espelma per encendre les fogueres particulars. Precisament, la flama del Canigó va servir per encendre la gran foguera a la plaça de les Oliveres sota l’atenta vigilància de l’ADF local que va vetllar perquè no hi hagués cap incident durant tota la revetlla.

Destacar també el bon ambient al Casal Català fins altes hores de la matinada i les particulars revetlles als barris Can Fosalba i Serra Alta on no es van voler perdre aquesta primera gran celebració de l’estiu.

Podeu veure imatges prement aquí.

Comparteix