Més sancions per femtes gràcies a la identificació genètica

1820

Des del passat febrer s’han efectuat tres sessions de recollides de mostres de defecacions d’animals a la via pública que han permès imposar cinc sancions.

Des de la primera recollida de mostres que es va efectuar el febrer, ja s’han fet tres sessions als carrers dels Hostalets de Pierola. La darrera sèrie de recollides, amb un total d’onze mostres, es va efectuar fa unes 4 setmanes a l’entorn de Cal Ponsa, la plaça Rivalba i l’Avinguda Catalunya. Fins al moment s’ha denunciat 5 infraccions per comportaments incívics per part de propietaris d’animals de companyia. Cal recordar que les sancions poden ascendir fins als 100€.

Les campanyes de recollides de mostres s’efectuen de manera periòdica pels carrers, tant del nucli com de les urbanitzacions.

El control dels animals de companyia no només es té en compte en l’àmbit de les femtes, sinó també des del punt de vista de la tinença i la conducció dels mateixos. Durant el 2018 s’han efectuat un total de 12 sancions.

Com funciona la identificació mitjançant ADN?

El programa, mitjançant una recollida de mostres i anàlisi posterior d’ADN de les defecacions, permet la identificació de l’animal i del seu propietari. Aquest sistema, que funciona amb un codi QR en relació a cada animal, a més de sancionar les femtes deixades a la via pública, també permet la localització de l’animal en cas de pèrdua i facilita la localització dels propietaris en cas d’abandonament o maltractament.

Com es detecten els propietaris incívics?

  1. Es recullen les mostres (en presència de la guàrdia municipal) de les femtes deixades a la via pública.
  2. Es transporten les mostres i s’analitzen en el laboratori de referència.
  3. Es compara el perfil genètic de la femta amb la base de dades i s’identifica l’animal i el propietari.
  4. El propietari rep la sanció corresponent.

La Guàrdia Municipal és l’encarregada de controlar els animals censats

Entre les competències de la Guàrdia Municipal dels Hostalets de Pierola hi ha la vigilància, el control i el compliment de la normativa sobre tinença d’animals de companyia. Al llarg de l’any la Guàrdia Municipal actua sobre animals domèstics abandonats o desfermats, bàsicament gossos. Un nombre important d’aquests serveis comporta la identificació de l’animal i el retorn al seu propietari. En altres casos, amb o sense identificació, els animals són retirats pels serveis de Font-Galí, l’empresa encarregada de fer-se’n càrrec en cas d’abandonament. També es tramiten denúncies per incompliment de l’ordenança sobre animals de companyia perillosos.

Telèfon d’avís per a denúncies: 93 771 20 49

I recorda:

Comparteix