Revetlla sense coets i amb espais habilitats

1561

Un ban d’alcaldia concreta espais habilitats per tirar petards i la prohibició de llançament de coets en tot el terme. Els principals actes previstos passaven per la recepció de la Flama del Canigó, sopar a la fresca i una única foguera. Discjòqueis i servei de bar a les urbanitzacions de Serra Alta i Can Fosalba van ser altres propostes.

Dijous 23 de juny arrencava un dels primers actes destacables d’estiu amb la celebració de la revetlla de Sant Joan. El més institucional va ser el de la recepció de la Flama de Canigó a la plaça Dr. Conde amb lectura de manifest, interpretació del CEM Cal Maristany i repartiment de coca i cava. Al vespre es van habilitar taules i cadires per a tots els veïns que van voler celebrar sopar a la fresca a la placeta. Més tard, els germans Masià van fer l’encesa de la foguera situada a la plaça de les Oliveres, única permesa en tot el municipi.

Fora del nucli urbà, al local social de Serra Alta va fer sopar amenitzat per la música punxada per Dj Carlos. Al Casal Montserrat de Can Fosalba també van tenir música enllaunada amb un discjòquei, sopar i servei de bar fins ben entrada la matinada.

Situació excepcional
Davant l’alt risc d’incendi en el territori, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ja va comunicar que coincidint amb la revetlla de Sant Joan no estava permès llençar coets, petards voladors ni bateries en tot el terme. Tampoc es poden fer fogueres, a excepció de l’autoritzada a la plaça de les Oliveres i que s’habilitaven tres espais per al llançament de petards: Plaça de les Oliveres, plaça Dr. Conde i plaça dels Països Catalans. La resta de vies públiques (tant del nucli com de les urbanitzacions) es prohibeix el llançament de qualsevol element pirotècnic o encesa de foguera.

Una proposta que, prèviament, es va compartir amb l’entitat Diverslets per tenir en compte, també, que el soroll pot ser més molest en persones amb diversitat funcional. En aquest sentit, la decisió va comptar amb una bona acceptació pel fet que, enguany, bona part de la via pública quedava lliure de llançament de petards.
.

Consulteu les especificacions en el següent comunicat oficial:


Documentació:
Tipus de petards
Espais habilitats

Tenint en compte la forta calor, inusual per l’època, d’aquests dies caldrà seguir totes les mesures de precaució davant possibles incendis i evitar accidents en l’ús d’elements pirotècnics. Podeu consultar-ne en aquest enllaç.

Comparteix