Reconeixement en transparència

976

El dilluns 9 de maig va tenir lloc el lliurament dels diplomes resultat de l’Informe sobre Transparència que presenta l’equip del projecte Infoparticipa i que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquest sentit, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola es converteix en el municipi més ben valorat de la comarca amb un índex del 90,38%.

L’alcalde Gerard Parcerisas i la regidora de Transparència de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, Àngels Lorés, van rebre el diploma amb el segell que acredita l’administració local a la qualitat i transparència de la comunicació pública local. Enguany només un 14% dels municipis catalans, 3 diputacions i 11 consells comarcals han superat el 80% dels ítems que valoren d’índex de transparència.

Des de l’àrea de Transparència i Comunicació s’ha fet un esforç per aconseguir el salt qualitatiu que posa l’Ajuntament dels Hostalets entre els municipis que assoleixen el segell que atorga la Universitat de Barcelona. Després que en els anys anteriors l’índex que avalua la transparència es movia entre el 30 i el 40%, en la 9a edició que es fa aquest reconeixement, els Hostalets de Pierola ha rebut el segell amb un índex del 90,38%.

Amb el resultat que avalua les dades del 2021, els Hostalets de Pierola passa a ser el municipi amb l’índex més elevat de la comarca de l’Anoia on només un altre municipi anoienc (Calaf) ha aconseguit el Segell Infoparticipa del grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSet) de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’objectiu, ara, és arribar al 100%, una xifra que enguany han assolit només 43 municipis de tot el país.

Més informació:
Web Infoparticipa

Comparteix