Bones dades del SOL el 2020

195

Malgrat la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia, el servei d’ocupació dels Hostalets de Pierola mostra un bon informe anual on s’han atès 147 persones, 31 empreses i hi ha hagut 53 insercions laborals. Les dades del 2020 fetes publiques remarquen també que les atencions a joves augmenten un 56% respecte l’any anterior.

Durant el 2020 el Servei Local d’Ocupació, en conveni amb el Consell Comarcal de l’Anoia i format per tres orientadores i una prospectora, ha donat cobertura a 147 persones en edat laboral, s’ha dut a terme 4 sessions formatives, ha gestionat 11 ofertes de feina i ha establert relació amb 31 empreses del municipi.

L’objectiu principal del servei és doble i se centra tant en les persones com en el teixit empresarial: per una banda, millorar l’ocupabilitat de les persones que cerquen feina, ja sigui perquè es troben en situació d’atur, o bé, perquè volen millorar la seva situació laboral i, per altra banda, oferir un servei d’acompanyament i intermediació a les empreses i persones treballadores autònomes del municipi que pugui assessorar i donar resposta a les seves demandes.

Les persones usuàries del servei accedeixen a la borsa de treball per donar-les d’alta al portal d’ofertes de feina Xaloc a la mateixa vegada que treballen, acompanyades de la orientadora, la definició del seu objectiu laboral, la detecció i millora de les competències i habilitats pròpies, la redacció del seu currículum, la carta de presentació, la inscripció a altres portals de feina, les autocandidatures, etc. En el cas de les persones joves també s’acompanya en la tramitació de Garantia Juvenil, es fan atencions una tarda al mes al Punt Jove i es realitzen accions i suport especialitzat per al jovent del municipi. Les atencions a joves han augmentat un 56% respecte l’any 2019.

Les empreses i persones treballadores autònomes del municipi poden sol·licitar donar-se d’alta al servei per a fer selecció de personal, rebre formació, participar en seminaris o estar informades de les novetats pel que fa als ajuts i subvencions al teixit productiu, així com sol·licitar acompanyament quan ho necessitin.

Per a aquest 2021 s’està treballant en nous projectes que milloraran la competència de les empreses i les persones treballadores autònomes, així com per les persones que cerquen feina.

Per a més informació podeu trucar a l’ajuntament al 937712112 i demanar cita prèvia. Si sou una empresa o treballador/a autònom podeu enviar un correu electrònic a prospeccio@anoia.cat. Consulta i amplia més dades a través del següent document:
Actuacions i Resultats 2020_HOSTALETS DE PIEROLA.pptx

Comparteix