Les diferents realitats dels refugiats

574

El passat dissabte 11 de juliol va tenir lloc la jornada ‘Som d’arreu i ens trobem als Hostalets’ amb una taula rodona que va tractar les diferents realitats de les persones refugiades i, més tard, un concert amb joves refugiats del projecte de la Fundació Centre Internacional Música Antiga. En tots dos casos es van seguir les mesures higièniques i de distanciament.

La taula rodona va comptar amb unes ponents ben conegudes, les hostaletenques Marta Valls, Anna Flo, Eulàlia Millaret i la tarragonina Marina Cañado. Totes quatre van explicar «Les diferents realitats de les persones refugiades» des del recull de dades, informació i l’experiència d’haver treballat en diversos camps. Va ser una xerrada molt interessant que també va comptar amb la intervenció del públic i que, per compensar les mesures sanitàries que limitaven l’aforament, també es va seguir per Internet.

Per altra banda, al vespre va tenir lloc el concert d’Orpheus XXI sota la carpa de la pista poliesportiva. El projecte de la Fundació CIMA, del prestigiós músic igualadí, Jordi Savall, va comptar amb Yannis Papaioannou (Grècia), Georgi Dimitrov (Bulgària), Meriem Moubine (Marroc), Imad Amrah (Marroc) i Khalid Al Khatib (Síria). La selecció dels temes va passar per diferents pobles i cultures mediterrànies en un viatge musical que els espectadors van poder seguir en directe des de les cadires habilitades.

Aquest va ser el cartell:

 

Comparteix