Taller sobre migració a l’escola

433

Des de l’àrea d’Acció Social, el passat divendres es va impartir, a través d’un joc de rol, el taller «Camins a Ítaca» de l’entitat Institut Diversitas per conscienciar l’alumnat de segon d’ESO de l’Institut Escola Renaixença sobre les dificultats que es troben les persones migrades que arriben a Catalunya.

El passat 3 de desembre i al llarg d’una hora i mitja, els alumnes de segon d’ESO de l’Institut Escola Renaixença es van enfrontar, a través de la participació en un joc de rol, a les dificultats amb què es troben les persones migrades que arriben a Catalunya. La impossibilitat d’accedir a un habitatge, la dificultat per ser contractat per a una feina sense papers o l’escassetat a la que els aboca la manca de recursos van ser els temes centrals de l’activitat.

Però als alumnes de l’Institut Escola dels Hostalets de Pierola no els var faltar creativitat i solidaritat per resoldre l’atzucac que es plantejava. Alguns van oferir els seus recursos a qui tenia menys, altres van fer una invitació a viure a casa seva als qui no tenien per poder accedir al seu propi habitatge, mentre que altres, simplement, van ignorar les normes per proporcionar el que li faltava a qui li faltava.

Tota una mostra de solidaritat i pensament lateral de la que, de ben segur, tots en podríem aprendre alguna cosa.

Comparteix