Tallers de cohesió social per a mares i pares

694
Des de l’àrea d’Acció Social es dona suport econòmic i humà als tallers de cohesió social de mares i pares de l’Institut Escola Renaixença dirigits a famílies de l’escola. S’hi afegeix també un grup de mares amb la voluntat de tenir un espai de relació on poder compartir experiències i activitats creatives.
.
El curs passat -mentre va poder-se fer-se amb normalitat- el taller va reunir setmanalment un grup de 14 dones per treballar les tècniques del decopatge i mosaic.
.
Aquest curs 2020-21, en els tallers de cohesió social, després de parlar de la situació de la Covid i expressar com estaven vivint aquest moment tan estrany i difícil, algunes mares van plantejar que els agradaria abordar temes relacionats amb la criança dels seus fills i filles. Van expressar la dificultat en la que es troben davant de diferents situacions quotidianes, que a vegades les sobrepassen o plantegen dubtes a l’hora d’enfrontar-les.
.
A partir d’una pluja d’idees van sortir mots temes interessants. Recollint la proposta que les mateixes mares van fer, l’educadora social va elaborar una proposta de treball amb els següents objectius:
  • Consolidar un espai de diàleg i reflexió al voltant de les pròpies vivències, on les participants puguin exposar les seves dificultats i reptes quotidians.
  • Plantejar-se com podem acompanyar millor els nostres fills i filles.
  • Compartir experiències per trobar eines i algunes orientacions, per abordar la quotidianitat de la criança dels fills i filles.

Així, els eixos temàtics establerts per treballar al llarg d’aquest curs van ser:
1. el vincle
2. l’autoestima
3. la por i la culpa
4. germans i rols
5. emocions
6. la comunicació a les llars: crits i assertivitat
7. normes i negociacions
8. eines que ens poden ajudar en el dia a dia
9. creences que ens limiten en el dia a dia
10. les xarxes socials: mòbil, Internet.

Donada la situació de pandèmia actual, el grup es reuneix -quan les condicions sanitàries ho permeten- a l’aire lliure o en altres espais del municipi els dilluns de 15.00 a 16.30h.
Si vols unir-t’hi envia un correu electrònic a ireneabad@elshostaletsdepierola.cat i t’informarem de com fer-ho!
Comparteix