Una xerrada per trencar barreres

1345

Aquest dimarts s’ha tractat la migració juvenil amb una tertúlia participativa amb professionals que han explicat els peròs i contres d’un fenomen que ha crescut exponencialment en els darrers anys i que s’ha organitzat des de l’Àrea Jove del Consell Comarcal i la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola.

La xerrada ha servit per saber com s’actua en diferents casos, segons l’edat i preparació i per desmuntar algunes informacions i prejudicis. Una feina que, des dels centres d’acollida s’intenta ajudar amb activitats d’integració malgrat que és un procés lent.

La gent del públic ha pogut preguntar sobre diferents aspectes i plantejar dubtes i aclariments que han rebut resposta per part dels professionals que fan el seguiment dels diferents casos i que els viuen des de ben a prop.

En els últims anys, el fenomen migratori a Catalunya ha crescut exponencialment i això ha generat espais de debat social entre diferents col·lectius, així com la posada en qüestió de diferents opinions i posicionaments.

Un cop més, el ressò mediàtic ha influït en tot aquest procés, tant a favor com en contra. És per aquest motiu, que la xerrada a l’Auditori Cal Figueres dels Hostalets de Pierola ha servit per trencar estereotips i donar peu a una actitud molt més comprensible i solidària.

Precisament, aquest estiu, Els Hostalets de Pierola serà espai d’acollida, en tres etapes, d’un grup de joves amb ganes de conèixer el nostre entorn i de relacionar-se amb total normalitat.

Comparteix