Impuls local del Voluntariat per la Llengua

511

Des de la regidoria de Cultura es vol impulsar el Voluntariat per la Llengua (VxL), un programa per practicar el català a través de la conversa a partir de la creació de parelles lingüístiques amb voluntariat que parla català habitualment i aprenents amb coneixements bàsics i ganes d’adquirir fluïdesa.

El projecte va néixer l’any 2003 i ja hi han participat més de 150.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia) i Flandes (Bèlgica).

Per participar-hi s’ha de ser major d’edat, s’ha de disposar d’un mínim d’una hora a la
setmana durant 10 setmanes i tenir ganes de parlar. Si ja s’hi ha inscrit alguna vegada i es vol tornar a participar-hi o actualitzar les dades de la fitxa, cal escriure un correu a vxl@cpnl.cat.

En aquests moments només s’atenen les inscripcions per a la modalitat virtual, fent les
trobades a través de videotrucada. El Consorci per a la Normalització Lingüística (cpnl.cat) suspèn les activitats complementàries, tertúlies, clubs de lectura i les presentacions de VxL presencials fins a nou avís.

Es pot seguir tota la informació actualitzada des del web i les xarxes socials de VxL (@vxlcat). Un equip de professionals del VxL assigna la parella lingüística i dona el suport necessari durant les trobades.

Comparteix