Vols millorar el teu català?

560

Des de la regidoria de Cultura de  l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola es vol impulsar el programa del Voluntariat per la llengua per facilitar un entorn de comunicació oral a les persones que estan aprenent català i a les que tenen la necessitat de millorar-lo. La fórmula preveu un format de parella lingüística amb trobades d’una hora a la setmana.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística que es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla habitualment català, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles lingüístiques es troben una hora a la setmana per fer conversa en català d’una manera informal, relaxada i distesa quan i on decideixen.

Per tal de poder dur a terme l’activitat busquem persones voluntàries amb ganes de conversar i de fer noves coneixences, i persones aprenentes que vulguin llançar-se a parlar el català que ja saben. La dinamitzadora del programa a l’Anoia s’encarregarà de formar les parelles lingüístiques, d’assessorar-les i de fer-ne tot el seguiment per tal que les trobades siguin tot un èxit.

El VxL és una bona oportunitat per conèixer persones d’arreu del món i les seves cultures, la qual cosa aporta un munt d’avantatges: és una eina de coneixement mutu, de cohesió social, de solidaritat, de passar-s’ho bé; en definitiva, d’enriquiment personal.

Totes les persones interessades a participar-hi o que necessitin més informació poden escriure un correu electrònic a vxl.montserrat@cpnl.cat , trucar al telèfon 667 99 24 89 (Àngels Pons) o entrar al portal www.vxl.cat. Per inscriure-s’hi cal ser major de 18 anys.

També poden adreçar-se presencialment al Biblio@ccés dels Hostalets de Pierola en el seu horari habitual: de dilluns a divendres de 16.30-20.00 i dimarts i dijous de 10.00-14.00.

Comparteix